Brev:
Spørgsmål om mad og sovevaner
Hej
Jeg har et par spørgsmål vedr. min datters døgnrytme og måltider som jeg håber du vil hjælpe mig med. Hun er lige knap 3 måneder nu og får brystmælk på flaske (jeg pumper ud) - hun får dog 1 flaske med allomin i døgnet - nemlig den til natten.´
Indtil nu har hun faktisk spist ca. hver 4. time døgnet rundt, det har passet med at hun har været sulten ca. kl 07,11,15,19,23 og 04 - naturligvis plus minus :-) Nu er hun imidlertid begyndt at springe natmåltidet over indimellem og sover så fra ca. 23.30 til omkring kl 06 - det er ikke hver nat, men i ny og næ.... når hun så springer natmåltidet over skal hun jo have mere i løbet af dagen.
Spørgsmålet er så om jeg kan forsøge at holde lidt fast i dette, altså give hende flaske ca. hver 3. time (selvom hun måske ikke virker sulten) om dagen i stedet, så hun får alt hendes mad i tiden fra 06-23 og så håbe på at hun ikke vågner om natten? Eller er det bedre bare at lade hende selv sige ...
... til når hun er sulten selvom døgnets rytme så ændrer sig hele tiden?
Vi vil gerne til at give hende en mere fast putterutine om aftenen, altså med hygge, nattøj, sang osv. Er det for tidligt? Og hvordan gør vi rent praktisk i forhold til flasker - SKAL hun have en flaske i forbindelse med putningen? Så hun fx. får mad sidst på eftermiddagen fx. ved 17-tiden og så igen en flaske ved 20 tiden i forbindelse med putning?
Normalt sover hun fra ca. 20.30 om aftenen, hun plejer bare at sove i liften i stuen - er det ok at lade hende sove der til vi går i seng omkring midnat og så løfte hende over i vuggen (med risiko for at hun vågner) eller er det bedre at putte hende i vuggen der ved halv ni tiden?
I forbindelse med at hendes spisevaner har ændret sig lidt er dagens rytme også gået lidt tabt - hvordan får vi en god rytme ind i dagen igen? (måske forslag til døgnrytme?)
På forhånd tak for hjælpen - og tak for en rigtig god brevkasse!
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
Viden om børn:
Hjemmefødsel
Lang de fleste kvinder kan selv vælge, om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert, eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemmefødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.
Der kan være mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere...
Sushi til børn
Børn må gerne få sushi - men der er nogle ting du skal overveje:
- Fisken der bruges skal have været frosset ned til - 20 grader i mindst 24 timer. Der kan forekomme parasitter i fisk og disse dræbes ved frysning.
- Sushien skal fremstilles under hygiejniske forhold. Den bør spises samme dag som den er lavet og køber du den færdigpakket skal du være opmærksom på korrekt opbevaringstemperatur og holdbarhedsdato.
- Børn under 3 år må højst spise 25...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...