Brev:
Vaccine og 2 års undersøgelse
Kære Helen
Jeg har for nylig været til 2 års undersøgelse med min datter som nu er 27 mdr, men da vi kom ned til lægen blev hun meget reserveret og ked af det, og ville slet ikke medvirke til noget som helst, så vi blev nødt til at opgive.
Lægen sagde at vi om en måneds tid kunne få en ny tid. Men jeg tror ærlig talt ikke situationen vil være anderledes til den tid. Det skal siges at hun flere gange har haft mellemørebetændelse og at vi derfor har været ved ørelægen, hvor hun også var meget ked af det - har nærmest fået "lægeskræk" efter dette.
Mit spørgsmål går egentlig ud på, hvorvidt du mener det vil være nødvendigt at bestille tid til en ny undersøgelse. Hun er ca 90 cm høj og vejer ca 13,7 kg. Udviklingsmæssigt set vil jeg mene at hun virker svarende til alder både m.h.t sprog og motorik - ...
... er vel i det man kalder selvstændighedsfasen : )
M.h.t kost er hun ret kræsen, men vi prøver at tilbyde hende lidt af hvert. Aftensmad tilbyder vi hende, men oftest ender det med rugbrød istedet for, da hun ikke bryder sig om ret meget af det vi laver. Hun får en børne tyggevitamin dagligt. Er der andre ting til den undersøgelse vi vil gå glip af eller er det ok at springe den over?
Til sidst vil jeg lige spørge om den der nye pneumokok vaccine. Så vidt jeg har kunnet læse mig til vaccinerer man kun børn op til 17 mdr, men hvad så med de børn der er over den alder de har vel naturligvis lige så stor risiko for smitte?
Da min datter var den alder var vaccinen ikke fremme endnu, men er det muligt at give den nu så og hvad er bivirkningerne?
På forhånd tak for hjælpen.
Mange hilsener fra Skytten
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
19. juli 2025 | Opdragelse | 2 år, 5 mdr.
Kære Helen Jeg har brug for et godt råd til, hvordan vi forbereder vores...
4. juli 2025 | Renlighed | 2 år, 5 mdr.
Kære Helen Min datter er 2 år og 5 måneder, og det er nu på tide hun smider...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
Viden om børn:
Barnløshed
De fleste par har en naturlig forventning om blive forældre på et tidspunkt. Men for nogle sker det dog ikke bare af sig selv.
Hvis man som par forsøger at blive gravide gennem et år, uden at de lykkes, så betragtes det som ufrivilligt barnløshed. Statistikken siger, at ca 80 % vil bliv gravide i løbet af et år.
Årsagerne til at man ikke bliver gravid kan være rigtig mange og det tager tid at finde frem til den rigtige behandling for det enkelte par. Derudover er...
Kravle
De fleste børn begynder at kravle, når de er mellem 8-12 måneder gamle. Nogle børn kravler dog allerede i 6 måneders alderen, og andre børn springer kravlestadiet helt over.
Det er vigtigt, at barnet kravler, da det har stor betydning for barnets motoriske udvikling og kunnen senere i livet. Når barnet kravler styrkes armmusklerne, og barnet øver sig i at holde hovedet oppe og i at bevæge det frit i alle retninger. Det sker små rytmiske bevægelser i ryggen, som er vigtigt for at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.