Annonce

Annonce

Svar: MME efter skemåltid


29. oktober 2007

Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Kære Mai

Hvis Vigga nu i en alder af 6 måneder er i stand til at spise sig mæt uden at blive fyldt om med flaske lige efter skemaden, så er der intet i vejen for at du venter med at give hende flasken til hun skal sove. Sammen med skemaden får hun jo vand at drikke og det er helt naturligt, at når skemaden begynder at fylde mere, så erstatter det et flaskemåltid.

Hvornår dette sker afhænger naturligvis helt af, hvorvidt barnet er startet med skemad, da det var 4 måneder eller om barnet starter når det er 6 måneder og det har naturligvis også noget at sige i forhold til hvor store mængder mad, barnet indtager af henholdsvis ske og flaske.

Børn der har svært ved at få deres mælkebehov dækket, kan have brug for at man giver mindre skemad, for at der fortsat er plads til mælken efterfølgende. Men hvis barnet ikke har problemer med at indtage sin mælk, så er det fint at give tingene mere adskilt.

Med hensyn til kartoffelmos, så kan du roligt lave en grøntsagsmos uden kartoffel. Med den alder hun har nu, vil det være rigtig godt at du begynder at lave mos af de mere smagfulde grøntsager som forskellige kåltyper, porrer og rodfrugter. Du må også gerne begynde at give hende lidt ris, hvis I en gang imellem spiser det og du mener hun kan kapere konsistensen og du må også meget gerne begynde med lidt kogt kød og fisk, så hun stille og roligt får mere og mere af jeres mad.

Mange børn bryder sig ikke om kartoffelmos og kan godt kaste ...


Annonce

... op af dette, men når de bliver større vil de ofte synes godt om kartoffel, - at sidde med en kogt kartoffel, eller en kartoffelbåd i hånden kan være lykken. Men mosen, den dur ikke. En bagt kartoffel med lidt smeltet smør er også nogle gange godt, men indtil da, så laver du bare grøntsagsmos uden.

En plan for dagen kan se således ud:

Tidlig morgen 06: Flaske

Formiddag 9: Havregrød, flerkornsgrød eller øllebrød, evt. med lidt frugtmos, vand af kop

Puttes til formiddagslur med en flaske ca kl. 10

Frokost 12: Grøntsagsmos med kød eller fisk, vand af kop. Sidde med lidt brødskorper, agurkestykker og lignende i hånden.

Puttes til middagslur med en flaske ca kl. 13


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Eftermiddag 16: Flaske

Aften 18: Grøntsagsmos med kød eller fisk, mere og mere udgangspunkt i det I spiser, sidder med ved bordet i sin høje stol, tilbydes brødskorper, agurkestave osv. i hånden. Vand af kop

Puttes til natten med en flaske ca 19.30

Sen aften 23: Flaske

Nat 24-06: Forsøge at undvære mælk

Som du kan se her, er der fortsat en del flasker i løbet af dagen og det kan godt være at det er for meget for din datter stadigvæk. Hvis hun drikker store mængder af flasken af gangen og således kan tage 200 ml hver gang, så er det jo ikke noget problem at lade hende nøjes med 4 flasker dagligt. Det kommer således helt an på, hvordan hun drikker og spiser generelt.

Håber at ovenstående hjælper dig lidt videre. Rigtig meget held og lykke fortsat:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Jordbær til baby

Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...

Læs hele brevet og Helens svar


18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.

Uro ved måltider

Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...

Læs hele brevet og Helens svar


12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.

Må børn under 1 år få nødder?

Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...

Læs hele brevet og Helens svar


8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.

Min søn på 11 måneder spiser ikke

Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...

Læs hele brevet og Helens svar


7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.

Det 3. måltid, hvornår?

Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hormonbehandling

Hormonbehandling i forbindelse med fertilitet bliver brugt til at stimulere æggestokkene til at udvikle og modne flere ægblærer (follikler). Ved en almindelig cyklus udvikles normalt én ægblære, og ved hormonstimulation tilstræber man, at der modnes mindst 4 æg. I nogle tilfælde kan der udtages mellem 8-12 æg.

Der findes forskellige typer af hormonbehandling, og hvilken type der vælges afhænger af den enkelte kvinde, årsagerne til barnløshed, og evt. tidligere...

Læs mere i Babylex

Taktilsansen

Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.

Taktilsansen kaldes også berørings- og følesansen. Den er vigtig for barnets kropsbevidsthed, og den gør, at vi kan mærke varme, kulde, smerte, tryk mm. Børn som har problemer med deres taktile sans, vil ofte ikke bryde...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og søvn som er sprængfyldt med praktiske råd om hvordan du får dit barn til at sove.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen
For gud ved hvilken gang er jeg på din hjemmeside for lige at tjekke, hvordan det nu er med forkølelse og graviditet. Jeg har brugt siden så mange gange. Og hver gang har jeg fået højt kvalificerede og superpraktiske og tryghedskabende svar. Det vil jeg bare lige sige tak for.
Mvh Birgitte


Annonce