Annonce

Annonce

Svar: Slut med natamning og sove på eget værelse


28. oktober 2007

Kategori:
Alder:
8 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære småtrætte mor

Først en stor ros til far, jeg synes det er rigtig flot at han har klaret nætterne med lillepigen og at hun nu faktisk kan klare sig fra midnat til næste morgen tidlig uden mælk. Det er super fint og det skal I sørge for fortsætter.

Samtidig synes jeg også at I skal give hendes tremmeseng og eget værelse en chance og det er efter min mening helt okay at hun ammes i søvn og derefter puttes i sin egen seng, hvis hun så med fars hjælp kan finde roen resten af natten.

I biologisk alder er jeres datter godt 8 måneder nu, men korrigeret i forhold til at hun er født før tid, så er hun vist kun 6, hvis jeg husker rigtigt? Det er meget normalt at børn på 6-7 måneder fortsat har behov for at spise lidt hyppigt i løbet af aftenen for at fylde sig ekstra op til natten og derfor synes jeg umiddelbart at du skal lade hende komme til brystet det hun vil inden midnat (inden du selv går i seng), men herefter skal hun klare sig uden mælk til næste morgen tidlig, hvilket hun jo tydeligvis også kan.

Jeg synes det er vigtigere at få hende til at sove på samme værelse som sin søster end det er at fokusere på, hvorvidt hun falder i søvn ved brystet eller ej. Det er dog udmærket at du forsøger at putte hende lige inden hun falder helt i søvn. Du skal således lægge mærke til hendes vejrtrækning, hendes øjne osv. når du ammer hende inden natten og forsøge at putte hende på det tidspunkt, hvor hun er træt nok til at falde i søvn, men samtidig lige når at registrere hvor hun ligger. Det er super godt at stå lidt ved hende, vugge hende lidt, bruge lidt sang, lidt beroligende "syyy" eller "såååå", putte hende på maven og stryge hende på ryggen, som du fortæller far gør osv. Så I på den måde får en ny måde at putte ...


Annonce

... på, noget som stille og roligt vil tage helt over for at falde til ro ved brystet.

I forhold til hendes indtag af mad og drikke, så tænker jeg at du her skal se hende mere som et 7 måneders barn - altså den alder som ligger imellem de to aldre du normalt ville operere med. I forhold til dette kunne en dagsplan se således ud:

Tidlig morgen 06: Amning

Morgen 08: Havregrød, evt. vand af kop

Formiddag 9.30: ½ banan eller anden frisk frugt at sidde med eller lidt frugtmos evt. med mælk på, vand af kop

Ammes og puttes til formiddagslur

Frokost 12: Grøntsagsmos med kød eller fisk og ved siden af brødskorper og lignende at sidde med. Dette går stille og roligt over til at være små rugbrødshapsere med smørbart pålæg og lidt rester fra aftensmaden.

Ammes og puttes til middagslur ca kl. 13


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Eftermiddag 15.30-16: En portion grød, havregrød, øllebrød, flerkornsgrød, igen lidt frugtmos på eller frisk frugt at spise ved siden af, vand af kop

Sen eftermiddag 17: Ammes evt.

Aften 18: Grøntsagsmos med kød og fisk, mere og mere af jeres mad, begynde med lidt mere sovs, mose grøntsager osv. som smager af noget, ris og så småt måske lidt godt kogte pastaskruer. Igen sidde med lidt selv at gnave i som du også beskriver at I allerede gør. Evt. lidt frugtmos med mælk på til dessert.

Ammes til natten ca 19.30

Sen aften 23: Ammes igen

Nat 24-06: Ingen amning, far tager over.

Jeg håber at ovenstående hjælper jer lidt videre i den rigtige retning og bibeholde endelig alt det gode som I er igang med. Selvom det kan virke som om man ingen vegne kommer, så viser dagene jo alligevel en forskel og lidt fremgang er altid bedre end ingen fremgang. Det tager tid, men I er på rette vej:o)

Fortsat held og lykke:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn

Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...

Læs hele brevet og Helens svar


4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.

Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng

Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Problemer med rytme og dagslure

Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Hjælp til putning - 13 mdr.

Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Lure i dagplejen

Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Sushi til gravide og ammende

Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.

Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.

Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned...

Læs mere i Babylex

Muslingeskaller - brystvorte

Du kan købe muslingeskaller, også kaldet ammeskaller. Disse blev introduceret i Danmark omkring år 2000 og var meget populære. Senere blev de frarådet, fordi mange fik problemer med svampeinfektion i brystet netop i forbindelse med brug af ammeskallerne.

Da skallerne bæres direkte på brystet og inde i BH´en, skulle de have en helende virkning på ømme og revnede brystvorter - men skulle altså samtidig også kunne medføre svampeinfektion. Virkningen af ammeskaller/muslingeskaller...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Tusind tak for dit svar, som kom langt hurtigere end forventet :)

Dejligt, tak
Christina


Annonce