Svar: Klapvogn hvornår
Kære Malene og lille Maria
En klapvogn kan være betydeligt mere praktisk, når man skal have den med i bilen, så jeg kan godt forstå dit ønske:o)
Nu findes der jo rigtig mange slags klapvogne, hvor nogle er spinkle paraplyklapvogne, andre mere polstrede og atter andre det man kalder for combi-vogne, hvor barnet starter med at ligge i sin lift og når barnet vokser ud af denne, så lægges barnet i selve klapvognsdelen.
Almindelige klapvogne anbefales normalt først når barnet er i stand til at sidde selv, men du kan som sagt få mange modeller og jeg synes da det lyder som en god idé at se jer om på markedet og se hvad I kan finde. Maria er stadig så lille at hun fint ligger i ...
... sin lift og måske I kan finde en klapvogn som er stabil og sikker nok til at du kan stille liften i den og bruge den sådan når du kører rundt - måske kan I finde en combivogn, som vil opfylde jeres behov - prøv at spørge en forhandler, hvad de vil anbefale.
Hvorvidt barnet kan bruge en klapvogn afhænger også at affjedring, madrassen i bunden, om klapvognen slutter tæt osv. Det er klart at et lille barn ligger betydeligt mere beskyttet i en barnevognskasse, på en rigtig madras osv. Men igen findes der så mange modeller at du må forhøre dig rundt omkring, se hvad der anbefales og hvad der kan dække jeres behov.
Håber dette hjælper dig lidt videre i jagten:o) Fortsat held og lykke
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
Viden om børn:
Slik
Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.
Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.
Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.
Ifølge...
Rhesus-uforlignelighed
Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.
Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.
Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Jeg vil blot sige dig tusind tak for din hjælp. Min egen sundhedsplejerske synes jeg ikke er til at snakke med, så det er en stor trøst at kunne vende sig til dig og din brede viden. Jeg tror at du kender mig og min søn bedre end hun gør.
Jeg er særlig glad for dine hurtige svar, når jeg ikke har formået at formulere mit problem så jeg har været nød til at spørge igen...
Det er rart at have dig i baghånden og jeg har anbefalet dig til alle de nybagte mødre jeg kender.
Tak!!