Brev:
Råd vedr. døgnrytme og rejse
Kære Helen
Jeg har nu skrevet til dig to gange, og har været rigtig glad for dine konstruktive og anvendelige tilbagemeldinger, så nu forsøger jeg mig endnu en gang...
Det går rigtig godt med lille S: Han er efterhånden ved at være kommet ind i en fast aften/natterytme, og amningen fungerer også fint.
Den sidste uge har S dog virket lidt 'utidig'; har haft svært ved at falde til ro og har ikke sovet så længe ad gangen om dagen. Tidspunktet passer med, at han er blevet 12 uger, og vi kan da også se en rivende udvikling hos ham. Han har hele tiden været en meget nysgerrig dreng, og denne nysgerrighed bliver bare større og større! Han er også i fuld gang med at finde ud af, hvad hænderne kan bruges til, og er også blevet gladere for at ligge på maven, nu hvor han er i stand til at løfte hovedet i længere tid og se sig omkring.
Da der sker så meget med S for tiden, forsøger jeg at lægge ham til at sove før han udviser egentlige træthedstegn, hvilket han accepterer og hurtigt falder i søvn. Hvis han kun sover 45 min. forsøger jeg at gå en tur med ham i barnevognen, så han kan få sovet lidt mere.
Dag, aften og nat ser nogenlunde sådan ud:
Vågner ca. kl. 7: Ammes
9/9.30: Formiddagslur, varighed 45 min - 2½ time.
10/11: Ammes
12/13: ...
... Middagslur, varighed 45 min - 2½ time
13/14: Ammes
Eftermiddag, aften og nat: Her er der to muligheder:
1. Eftermiddagslur á ca. 1 times varighed, ammes ved 17/18-tiden, puttes ved 19/20-tiden. Sover herefter til kl.23/00, får flaske, sover igen til 3/4-tiden, ammes, sover (ofte uroligt) til 6/7-tiden.
2. Ingen eller kort eftermiddagslur, ammes ved 17/18-tiden, sover fra ca. kl. 18 til kl. 21/22, ammes, sover til kl. 1/2, får flaske, sover til kl. 4/5, ammes og sover (ofte uroligt) til 6/7-tiden.
Umiddelbart vil jeg tro, at ovenstående rytme er ganske normal - er der noget, der virker 'forkert', og/eller noget, vi kan ændre på?
Om 1½ uge rejser vi til Lissabon, hvor vi skal være i en måned. Vi har lejet en lejlighed, og regner med, at det vil være fint for S, så længe hans forældre er dér...
Vi er således afsted, når S er 3-4 mdr., og jeg vil derfor høre dig, om der er nogle bestemte ting ift. hans rytme og udvikling, vi skal være opmærksomme på, da det jo er en periode, hvor der sker meget med ham?
Skal vi f.eks. begynde at indføre mere faste sovetider både dag, aften og nat?
Vi skal flyve derned med en mellemlanding i Madrid. Jeg har tænkt mig at amme ham, når vi letter og lander, er der andre gode råd til rejsen?
Med venlig hilsen
S's mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
Viden om børn:
Apgar score
Dette er betegnelsen for en undersøgelse som jordemoderen laver af barnet lige efter fødslen. Apgar Score blev udviklet i 1952 af Virginia Apgar og den bruges til at vurdere, hvordan barnet har det, lige når det er blevet født.
Jordemoderen har 5 ting hun ser på:
1. Hun ser på barnets reflekser,- reagerer barnet på forskellige stimuli, griber barnet, søger barnet osv.
2. Hun mærker barnets puls, for at se på hvor hurtigt barnets hjerte slår og om...
Vegetar og veganer
Lever du vegetarisk og spiser du varieret, så vil du sædvanligvis få tilstrækkeligt med protein og andre næringsstoffer - også selvom du f.eks. ammer. Jo flere fødevarer du udelukker fra kosten, jo større er risikoen for fejlernæring, og hvis du f.eks. ikke spiser æg, mælkeprodukter og andre produkter fra dyr, kan det få betydning for dit barn.
Børn, der ernæres vegetarisk eller vegansk med ingen eller sparsom brug af mælkeprodukter og æg, skal ammes eller have...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.