Annonce

Annonce

Svar: Opkast , diarre og manglende appetit


6. oktober 2007

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Kære Karin og lille Anna

Det er noget skidt at Anna har haft det med at kaste op - det er jo ikke første gang du oplever det og jeg kan derfor godt forstå at det efterhånden fylder en del og at du er nervøs for at det skal ske, hver gang du giver hende noget at spise:o)

Men denne gang lyder det som en maveinfektion, der er ved at være på retur igen og det er rigtig godt. Jeg vil foreslå dig at give hende lidt A38 (3,5%) og med lidt reven æble på, det er godt mod diarre og det stabiliserer og giver lidt ro i maven.

Derudover vil det være rigtig godt at du giver hende brød, det kan være skorper, tvebakker eller lignende du køber, men det kan også være skorpen af et franskbrød, som hun selv kan sidde og bløde op med sit spyt.

Kartoffelmos er ikke noget du skal give hende hver dag, giv hende bare en pause med det og prøv i stedet at give hende en kartoffelbåd eller lidt kogt kartoffel, som er most med en gaffel og lidt sovs i stedet. Lav fortsat grøntsagsmos til hende og tilbyd hende generelt mere og ...


Annonce

... mere af jeres mad. Ris er også godt, det må hun også gerne få.

Det vil hjælpe på hendes appetit at få mere og mere af den mad hun ser I spiser og du skal ikke være bange for at lade hendes mad tage udgangspunkt i den mad I får. Det må meget gerne smage af noget, det kan børn rigtig godt lide og kartoffelmos alene kan godt være lidt tamt:o)


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Det er fint at du giver hende de flasker og den mme du kan få i hende, derudover også frugtgrød, og så ellers mere og mere mad med udgangspunkt i jeres mad. Du skal på ingen måde begynde at sulte hende i håb om at hun så bliver mere sulten - tvært imod, hun har behov for små hyppige måltider for at have et stabilt blodsukker og det er rigtig vigtigt at du hele tiden medtænker mellemmåltider.

Det lyder som sagt som om at I er ved at komme tilbage på rette spor igen og du skal forsøge at tage det helt roligt og så tænke fremad og tænke på at I nu skal igang med mere og mere rigtig mad, hvilket vil fremme appetitten:o)

Rigtig god bedring med hende og fortsat held og lykke.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.

Døsig og træt baby

Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...

Læs hele brevet og Helens svar


16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.

Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.

Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Honning

Honning frarådes til børn under 1 år. Honning indeholder bakteriesporer og kan være infektionskilden vd spædbarnsbotulisme.

Botulisme er en sjælden sygdom, som skyldes et toksin (en forgiftning) dannet af den en sporedannende bakterie Clostridium Botulinum. Sporerne findes i omgivelserne, de er hårdføre og kan tåle kogning i flere timer.

Voksne og større børn bliver ofte ikke syge, da vores bakterieflora i tarmsystemet er anderledes. Men hos spædbørn medfører...

Læs mere i Babylex

Termin

Termin er betegnelsen for, hvornår man forventer at føde, når man er gravid.

Terminen fastsættes normalt til 40 uger efter man er blevet gravid. Termintidspunktet er således sluttidspunktet for graviditeten.

Man beregner normalt terminen efter første dag i den sidste menstruation.

Terminen bruges også til at vurdere, hvor langt du er henne i din graviditet. I løbet af graviditeten tæller man uger, således at man f.eks. siger at kvinder er 34+6 uger...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Tusind tak for dit sidste svar. Jeg viste min mand mit brev, som du foreslog, og han blev helt ked af det da han så det. Det satte en masse samtaler i gang herhjemme, og det hele går meget bedre nu. Vi har delt tingene mere op, så det ikke kun er mig der tager mig af hus + børn, men han også begynder at komme mere på banen. Det er rigtig rart.

Du skal bare have så meget tak. Både for en super brevkasse, men også for dine små puf. :)

Kærlig hilsen
Christine, mor til to


Annonce