Brev:
Start dagpleje
Hej Helen
Julie er nu startet i dagplejen. Det er et rigtigt godt sted, hvor jeg er meget tryg ved at aflevere Julie. Julie virker også glad for at være der. Det er helt tydeligt, at hun har manglet andre børn.
Det går også, indtil videre, godt med at få Julie til at sove i dagpleje i barnevogn. Noget hun ellers aldrig har gjort. Det lykkedes stadig ikke herhjemme, formentligt fordi hun ikke er lige så træt.
Nu har hun været der en uge, og det er sikkert al for tidligt, at jeg bekymrer mig, men jeg kan altså ikke lade være.
Jeg synes næsten ikke, jeg kan kende mit barn om eftermiddagen længere. Hun er træt og pylret, og der skal intet til at slå hende ud. Jeg tror, det er den store omvæltning - hun og jeg har levet et meget stille liv - samt at hun i samme uge er gået fra at sove formiddag og eftermiddag til kun at sove eftermiddag. I fredags valgte dagplejemoderen at lægge at hende tidligere end de andre børn. Da sov hun fra kl. 11.00-13.00, men stadig var hun pylret.
Det er som om, hun ikke får sovet nok. Som om hun gerne vil sove videre. Julie har aldrig sovet længe ad gangen (jeg kender f.eks. ikke til søvn på over 1½ ad gangen - og det har jeg faktisk aldrig). De sidste par uger har hun sovet ml. ½-1 time ad gangen. ...
... Det startede, da hun begyndte at gå. Omvendt så var jeg parat til at droppe hendes formiddagssøvn lige inden hun startede i dagpleje, da hun var lang tid (ca. 30-45 min) om at falde i søvn der. Så egentlig så tror jeg hun er parat til at droppe den. Dagplejeren siger også, at hun er glad og tilfreds om formiddagen, undtagen i fredags hvor hun var meget træt.
Jeg kan ofte få hende til at sove igen, hvis jeg går med barnevognen, når hun vågner. Men det er ikke altid praktisk muligt, derfor mangler jeg lidt nogle råd til, hvad jeg skal gøre. Skal jeg bibeholde de to gange søvn om dagen? Skal jeg holde fast ved én søvn, og så "stå" det igennem? Hvad vil være tilrådeligt?
Samtidig spiser Julie ikke særligt meget i løbet af dagen i øjeblikket, mest først på dagen, det er som om, hun er for træt. Hun vågner derfor meget tidligt om morgenen, slet ikke parat til at vågne, men sulten. I dag (søndag) lykkedes det os at få aftensmad i hende, men da havde hun også sovet tre gange:
5.30: vågnede
6.50-7.30: sov
11.00-11.45: sov
15.15-15.50: sov
18.15: sov
Julie er en meget opmærksom pige, der suger indtryk til sig og sædvanligvis med masser af gå-på-mod, derfor kan tingene også ind imellem blive for meget.
Med venlig hilsen
Linda
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
17. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Kære Helen Beklager at jeg skriver igen, men du giver så utrolig gode og...
8. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Indkøring i dagpleje - 15 mdr.
Kære Helen Min søn på 15 måneder er for en uge siden startet i dagpleje....
5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...
Viden om børn:
Reservebedste
En reservebedste er en ældre person, der gerne vil hjælpe småbørnsfamilier med at passe børnene, når de er syge, har brug for at blive hentet tidligt eller skal passes en dag, hvor forældrene skal i byen.
I nogle kommuner kan man søge om en reservebedste, hvis man er enlig og ikke har mulighed for at trække på sit netværk, men det er også muligt at søge en reservebedste privat.
Det kan være en rigtig god idé at have en reservebedste (M/K), som kan hjælpe i...
Ruskevold
Nogle gange sker det, at man i overskrifter kan læse om børn, der er blevet rusket af deres forældre. Men lige meget, hvor meget eller hvor længe et barn græder eller skriger, så må man aldrig slå eller ruske sit barn.
Et spædbarn der ruskes kan få blødninger i hjernen, som kan medføre hjerneskade eller død.
Kommer du i en situation, hvor du kan mærke at du ikke kan klare barnets gråd og hvor du kan risikere at gøre dit barn ondt, så læg barnet i seng, lift eller...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.