Brev:
Lille pige, hvordan får jeg hende til at spise mere?
Kære Helen
Jeg har en datter på 8,5 mdr. Hun vejede ved fødslen (født uge 36+6) 2315gr og var 47cm. Hun er idag 68cm. og vejer 6700gram.
Mit problem er hvordan jeg får hende til at spise, så hun vokser noget mere. Hun virker ikke kræsen, eller nærmere bange for at smage nye ting, smager faktisk på alt, hvad jeg giver hende og tager så stilling til om hun vil det eller ej.
Eksempelvis vil hun ikke spise kartoffelmos, ej heller med gulerødder i. Hun kan til nød sidde med en kold kogt kartoffel til frokost. Men hun spiser den ikke rigtigt, bider i den og spytter ud igen.
Når jeg ser på hende, contra de andre børn i min mødregruppe, svarer det til at de portioner de sætter til livs er vandmelon i forhold til hendes portioner som er ært. Umiddelbart fik jeg af vide af min egen sundhedsplejerske at jeg skulle lade hende sulte lidt for at vende sig til havregrød og kartoffelmos, men hun vil det simpelthen ikke og jeg vil ikke sulte hende over længere tid da hun allerede ikke tager nok på.
Jeg kan få hende til at spise: Risgrød. Risgrød med grøntsagsmos. Flerkornsgrød. Musligrød, yoghurt med knuse rugfras og andre grove kornprodukter, lidt frugtmos + lidt øko sukker.
En bolle, bondebrød, med smør, philidelfia, rejeost, kyllingepålæg, skiveost, avocadomos.
Aftensmaden spiser hun en bolle, noget grøntsagsmos, sovs, og kød eller fisk.
Alle hendes måltider aflstuttes som regel med at jeg tilbyder mos bagefter for at sikre mig hun er mæt. Har prøvet at lade være med at tilbyde hende det, men da hun aldrig har sagt til når hun er sulten, og ikke spiser mere næste gang medmindre det er grød jeg tilbyder, ser jeg ingen grund til ...
... ikke at tilbyde det.
Al grød tilføres ca.2 tsk smør.
Jeg har lavet mannagrød til hende, med frugtmos og sukker, det ville hun gerne have. Prøver ikke at give for meget sukker da, da hun gerne skulle lære at spise uden sukker i.
Her til morgen fik jeg for første gang hende til at spise noget øllebrød, karmoufleret af risgrød, sukker og frugtmos. Planen er at trappe ned på de andre ting end øllebrøden, som hun ellers ikke vil spise.
Hun har altid haft problemer med forstoppethed og har gået til zoneterapi, men da hun gik over til andet end mme blev hun stoppet igen.
Hendes mave fungerer nu ved at hun får 15ml. lactulose morgen og aften i alt 30ml. hvis hun stopper helt til, får hun movicol efter aftale med sundhedsplejerske og læge. Dette er dog kun sket 2 gange, da jeg ellers har kunne få gang i den igen ved at give en masse sveskemos.
Hun har nu fået en rutine hvor hun kommer af med afføringen hver morgen. Den er helt flydende og ud i alt tøjet, men det kommer dog. Optager hun sine vitaminer, når hun har sådan en mave? Forhindre lactolosen optagelsen?
Men alt i alt så siger alle, sundhedsplejersker og læge at hun ser fin ud, er meget harmonisk i sin kropsbygning. At hun er helt med i sin udvikling, hun kravler nu, sidder, snakker er altid glad, lever helt op til de forventninger der stilles til hende alder. Hun er bare lille.
Skal jeg bekymre mig, som jeg gør i stor stil nu?
Hvordan kan jeg hjælpe hende til at lære at spise nogle størrer portioner? (hun sidder med en ske selv og jeg giver med en anden ske, eller hvis ikke det er grød spiser hun selv og jeg hjælper.
Kan du hjælpe mig?
Med venlig hilsen
Birgitte
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
Viden om børn:
Hjemmefødsel
Lang de fleste kvinder kan selv vælge, om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert, eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemmefødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.
Der kan være mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere...
Klumpfod (varusfod)
I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.
Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.