Svar: Om at krybe og kravle
Kære mor til aktiv dreng
Det lyder som om din dreng er lige ved at have fidusen og som om det ikke varer særligt længe før han begynder at kravle. Du kan hjælpe ham ved at holde ham under livet og hjælpe ham med at rokke frem og tilbage, når han ligger på alle fire, da det er fra rokkende stilling at han lærer at kravle.
Du kan også hjælpe ham med at holde sig på alle fire, ved at lade ham prøve på bare ben eller ved f.eks. at sy et par ruskindslapper på et par af hans bukser. Hvis I har glatte trægulve, så er det lidt sværere at lære, men lapperne kan hjælpe ham med bedre at stå fast på knæene. Et besøg hos nogle der har fastliggende tæpper er også ofte et hit...
Men det lyder som om det nok skal komme og han er rigtig godt på vej:o)
Det er en rigtig fin observation du har gjort dig omkring hans vågne perioder om natten og en rigtig god og sund indstilling at have - at natten ikke har timer nok - det er faktisk meget rigtigt. Han øver sig både om dagen og om natten og så længe han ikke er ulykkelig med bare ligger og tumler rundt, så fred være med det:o)
Med hensyn til rugbrød, så må du meget gerne give ham det og hvis han kan spise 3/4-1 skive af gangen så er det meget flot. Ved siden af skal du dog ...
... fortsat give ham grøntsagsmos, da det er vigtigt at han får grøntsager nok i løbet af dagen også. Grøntsagsmos kan bruges som smørbart pålæg men kan også gives ved siden af og i takt med at han bliver ældre og bedre til at tygge og også skal øve sit pincetgreb, så kan han begynde at få kogte grøntsager i stykker, men det varer nok lige et par måneder endnu.
Jeg er i tvivl om hvorvidt du er overgået helt til flaske nu eller om du fortsat ammer. Derfor er den plan jeg giver her både med amning og flaske. En plan for et 7-8 måneders barn kunne se således ud:
Morgen: Bryst eller flaske
Formiddag: Grød, vand af kop
Frokost: Grøntsagsmos med fisk eller kød, samt rugbrødshapsere med forskelligt smørbart pålæg, vand af kop
Eftermiddag: Bryst eller flaske eller evt. grød. Det kommer an på hvor mange flasker/amninger han når op på ellers i løbet af dag og aften. Ca 4 er passende for hans alder. Kan også her få lidt frugtmos eller frisk frugt i stykker at sidde med
Aften: Grøntsagsmos med fisk eller kød og evt. frugtmos til dessert
Puttes til natten med flaske/bryst
Sen aften: Flaske eller bryst
Håber ovenstående hjælper lidt videre:o) Og så fortsæt endelig den gode gænge I er inde i og rigtig god weekend:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
10. februar 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Bekymring for sproglig og motorisk udvikling
Hej Helen Jeg skriver da jeg er bekymret for min søn. Han er idag 9...
Viden om børn:
Dåb
Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.
I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.
Før dåben skal I vælge mindst 2 og...
Amning
Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn ammes sålænge som muligt. Helst fuldt ud til de er 6 måneder gamle og delvist frem til 12 måneders alderen eller længere, hvis mor og barn ønsker det.
Brystmælk er nøje afstemt til barnets forskellige behov og modermælk indeholder vigtige antistoffer, som beskytter det lille barn mod infektioner. Det tager tid at etablere en amning, for de fleste tager det ca. tre uger, men der kan gå op til 6 uger før mælkemængden har afstemt sig efter barnets...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.