Brev:
Dagpleje - morgenrutine
Kære Helen,
Som du ved er Victoria startet i dagpleje og det går også godt, men hun kan ikke finde ud af sin morgenrytme......indtil videre så det jo således ud:
- vågner mellem 05.45 - 06.15 får en flaske mælk
- sover til 07.00/07.30 får morgenmad
Efter at hun er startet i dagpleje vil hun ikke længere spise morgenmad hjemmefra. Hun får mælk som hun plejer men nægter at tage grød (er ved at kaste op når jeg nærmer mig med skeen). Det resulterede så i, at hun hen ad formiddagen er gnaven og småsulten og kan absolut ikke holde sig til middagsmaden.
Jeg forsøgte så noget anderledes: i stedet for at give hende mælk når hun vågner fik hun en flaske vælling (for det mætter jo mere) og sendte hende afsted bare på det = men hun kan desværre hellere ikke holde den kørende på vælling (hun er jo meget aktiv for tiden).
Jeg har så prøvet at tage hende op når hun vågner og give hende ...
... morgenmad, men så er hun sur, for hun plejer jo at få en ekstra morgenlur (og i dagplejen bliver de først puttet til middag). Hvordan bryder jeg det grimme mønster - det har fungeret fint indtil videre, men det går altså ikke længere?! Victoria vil ikke have morgenmad (kan ikke klare at få en ske grød i munden om morgenen....)og kan ikke holde sig kørende til middagsmad på vælling....
Min mor har sagt, at jeg kan prøve at lave flydende mannagrød (det blev vi opdraget på, for min bror og jeg vil hellere ikke have morgenmad). Skal jeg vænne hende til en flaske mannagrød (i så fald hvilken opskrift for at hun bliver mæt: jeg prøvede 2½ dl sødmælk og 1 spsk mannagryn = bliver hun mæt af det, hvis hun drikker det hele?) og lade hende sove eller skal jeg bare tage slåskampen op med hende og tage hende op når hun vågner ved 6-tiden og give hende morgenmad?
Jeg ser som altid frem til dine råd.
Hilsen
Renata
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
Viden om børn:
Frugtmos og børn
Fra 6 mdr´s alderen kan barnet spise al slags frugt. Det kan være frisk frugt eller kogt frugt.
Starter dit barn med skemad i 4-5 måneders alderen, er det dog helt okay, at du giver lidt frugtmos i denne alder. Det anbefales, at du begynder med den kogte mos til de mindste børn. Det anbefales også, at du tilbyder frugtmos som topping på en grød, eller som dessert efter et grøntsagsmåltid.
Til den første skemad er især pære- og æblemos godt, da det har en mild smag,...
CE-mærket
Se efter CE-mærket når du køber legetøj
Legetøj skal være CE-mærket. Det er en sikkerhed for at legetøjet opfylder en række krav til sundhed, sikkerhed og miljø. CE-mærket er fælles for Europa og det er Forbrugerstyrelsen, Sikkerhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen, der holder øje med at reglerne for CE-mærkning overholdes. Der foretages løbende stikprøvekontroller for at kontrollere at det legetøj, vi kan købe til vores børn, er i orden.
Du skal også være opmærksom på...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.