Annonce

Annonce

Svar: Ingen vægtøgning


23. september 2007

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Sanne

Tillykke med den lille pige og jeg kan godt høre at I har haft en lidt problematisk og bekymrende start:o) Det lyder dog som om at I er kommet rigtig godt efter det og at amningen og modermælken har været rigtig god, - flot vægtøgning:o)

Du kan naturligvis ikke forvente at hun bliver ved at tage på i samme tempo som tidligere, på den måde vil hendes vægt stagnere lidt, men stå helt stille bør den dog ikke. Jeg synes dog ikke det du fortæller lyder faretruende og jeg tænker at du er nødt til at tage det lidt stille og roligt.

Det er klart at der har været meget stor fokus på hendes indtag af mad og hendes vægtøgning, men børn tager lidt på i ryk og nogle gange tager de meget på og i perioder lidt mindre. Det er vigtigt at veje børn for at sikre sig at de vokser, men man skal på den anden side heller ikke gøre det for tit, netop fordi man så bliver urolig over de store udsving, der nogle gange kan være:o)

Du skriver at du ammer ca 6 gange i døgnet, at du giver sut en gang imellem og at din datter nu er begyndt at interessere sig lidt mere for verden omkring sig og virker til at trives. Det er rigtig dejligt.

Jeg vil dog anbefale at du forsøge at bruge sutten lidt mindre og så vidt muligt kun give den inden hun skal sove, dvs. efter at hun har spist ...


Annonce

... hos dig og måske bare har brug for at sutte lidt for at finde roen og falde i søvn. Undersøgelser viser at børn der bruger sut generelt spiser 1 gang mindre ved brystet end børn der ikke bruger sut.

Det vil være en god idé, hvis du kunne få hende til at spise fra begge bryster i en amning, således at du starter med at amme fra den ene side, lader hende spise godt der, skifter hende og tilbyder den anden side, hvor hun så spiser lidt igen. Næste gang du ammer, så starter du på den side, hvor hun kun tog toppen sidst, får hende til at spise godt der, skifter hende og tilbyder det modsatte bryst. På den måde er du sikker på at hun bliver fyldt ekstra op og samtidig får du stimuleret begge sider ved hver amning og din mælkemængde øges lidt. Aldersmæssigt kan det nemlig godt passe at hun har behov for at få sat mælkemængden lidt op nu.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Hvis hun ikke melder sig selv efter3 max 4 timer, så synes jeg du skal lægge hende til, så der ikke går for lang tid imellem hver amning. Om natten må hun godt sove 5 timer, det er dejligt for jer begge, men igen producerer du ekstra mælk ved at amme om natten, så det vil her være en fordel at du lige lægger til brystet en ekstra gang inden du selv går i seng.

Jeg håber at ovenstående hjælper lidt videre. Rigtig meget held og lykke fortsat:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - 11 måneder

Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


29. december 2024 | Amning | 7 mdr.

Smertefuld amning grundet tænder - del 2

Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...

Læs hele brevet og Helens svar


28. december 2024 | Amning | 7 mdr.

Smertefuld amning grundet tænder

Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Gluten til baby

De fleste børn kan tåle gluten, og gluten kan introduceres til barnet i 4-6 måneders alderen under hensyntagen til de anbefalinger, der i øvrigt gælder om variation i kosten, når skemad gives til småbørn.

Hidtil sagde man, at spædbørn ikke måtte introduceres til gluten før efter 6 måneders alderen, men disse anbefalinger blev i 2015 lavet om, da der ikke er fundet videnskabelig dokumentation for at vente med at introducere gluten.

Gluten findes især i hvede, mens...

Læs mere i Babylex

Røgede fisk og børn

Grillede og røgede fisk kan have et højt indhold af PAH (tjærestoffer), som kan være kræftfremkaldende. Derfor bør man ikke spise store mængder røget og grillet fisk, men det kan indgå som en del af en varieret kost.

Til børn er det en god idé at følge disse råd:

- Anvend så vidt muligt koldrøgning, fremfor varmt røgede fisk.

- Undgå røgeksponering af spiselige flader. På grillen bør fisken pakkes ind i folie.

- Vær opmærksom på at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for en fantastisk brevkasse, du giver os forældre nogle kompetente handlemuligheder som vi i vores familie har haft stor gavn af.

Tak fra børnenes mor og far


Annonce