Brev:
Ingen vægtøgning
Kære Helen
Jeg har en pige som er 14 uger gammel, der blev født i 36+1 ved kejsersnit.
Hun har fra starten været ret sløv og der har været problemer med vægtøgningen og amningen, hen til hun 2-3 uger gammel vågnede op til dåd og begyndte at spise. Hun siden og indtil for 2 uger siden taget ca. 350 gram på om ugen. Hun bliver ammet fuldt ud nu, men vi har tidligere suppleret med en anelse MME, men i meget små mængder.
Ved fødslen vejede hun 2875 g
6. dagen 2800 g.
12 dagen 2900 g.
13. dagen 2950 g
15 dagen 3 kg.
3. uger 3350 g
1 mdr. 3,8 kg
2 mdr. 5,350 kg
3 mdr. 6,4 kg
14 uger 6,4 kg
Nu har vi haft meget fokus på hendes vægt i starten, og det var simpelthen så skønt, da hun endelig begyndte at tage på, fordi det var ekstremt stressende. Hun var meget sløv og skulle vækkes og holdes vågen hele tiden, hvilket til tider var en umulig opgave. Det har dog været lidt voldsomt med 350 – 400 g om ugen – ingen problemer med min mælkeproduktion, som ...
... sundhedsplejersken først troede
Mit spørgsmål er, om det er i orden at hun er inde i en periode, hvor hun ikke længere tager på?
Vi fik at vide, at hendes vægtøgning nok ville normalisere sig på et tidspunkt, men det er jo ikke helt det samme som, at hun slet ikke tager på…
Hun bliver ammet 6 gange i døgnet, og snupper begge bryster næsten hver gang. Hun virker veltilpas bortset fra problemer med at sove om dagen, men det er der intet nyt i.
Perioden med den manglende vægtøgning er sammenfaldende med, at hun har opdaget sit aktivitetstæppe og er begyndt at blive mere fysisk aktiv end før hen. Hun sutter virkelig meget på sine hænder og andet hun kan få fat i, men græder ikke efter mad mellem amningerne, så jeg har hidtidig ikke tolket hendes suttelyst som et udtryk for sult. Hun bruger også sut, men den er ikke så interessant i øjeblikket.
Håber jeg har fået alle de nødvendige informationer med, og at du kan besvare mit spørgsmål.
Med venlig hilsen
Sanne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
Viden om børn:
Forkælelse - forkælede børn
Små børn kan kun fortælle dig, at de har brug for din hjælp ved at græde. Et lille barn kan ikke på anden måde give udtryk for, at det har behov for at blive taget op, blive skiftet, få mad, blive pludret med, krammet osv.
Derfor skal du altid reagere, når det lille barn græder. Det er en skrøne, at børn udvikler deres lunger, ved at få lov til at græde. Og det er heller ikke korrekt, at man forkæler et barn ved at reagere på dets gråd, tværtimod.
Små børn kan ikke...
Rosiner
Børn under 3 år må gerne spise rosiner, men ikke i ubegrænsede mængder. Det anbefales at børn under 3 år max spiser 50 gram rosiner om ugen.
Rosiner indeholder en svampegift, som hedder Ochratoksin A. Dette tåler barnet kun i meget små mængder. Det er det totale indtag over en længere periode der betyder noget. Derfor sker der ikke noget ved, hvis barnet spiser mange rosiner en dag og i dagene derefter ikke spiser rosiner.
Svampegiften findes også i økologiske...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.
Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)
Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.
Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!
Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!
Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder