Brev:
Udmalkning, vægt og påklædning
Kære Helen
Tak for en dejlig brevkasse. Det er skønt at kunne stille de store og små spørgsmål når de dukker op og der er lang tid til næste besøg af sundhedsplejersken.
Marc er fra 1. aug og dermed 5½ uge gammel. Han vejede 3910 og målte 52 cm ved fødslen
I forhold til amning, så skal jeg tilbage på arbejde når han er 4 mdr (så går hans far på barsel i 4 mdr). Jeg ville jo gerne opbygge et lager af frossen modermælk til dem (til dagen) og så selv fortsætte med amningen aften, nat og morgen. Kan jeg begynde nu – med at malke ud – uden at forstyrre den nuværende amning?
Jeg har som udgangspunkt perioder med megen mælk og så – her i den sidste uge dage/aftener hvor der ikke synes at være lige så meget og hvor han vil spise hele tiden (hver time).
Når mælken skal fryses – hvor store portioner vil være passende til et måltid når han er 4 mdr?
Jeg har også ...
... et spørgsmål om hans vækst. Ved hans 5-ugers undersøgelse vejede han 5,4 kg og var 61cm lang!! Er det for meget? Han ligger nu ude i de små procenter i vækstkurverne. Skal jeg bare fortsætte med at lade ham spise det han vil? Jeg troede ikke jeg kunne gøre ham for stor, når jeg ammede.
Endelig er årstiden jo ved at skifte og dermed behovet for hans påklædning – men jeg er tvivl om hvad der er en rimelig påklædningstommelfingerregel??
Indenfor er der 21-22 grader, og når han ligger ude (hvor der er alt mellem 15-20 grader). Udenfor ligger han enten i Voksipose eller med dyne i liften. Jeg er gået fra de kortærmede body’er til de langærmede – men jeg synes lidt at give en strik/velourtrøje ud over en langærmet body er lidt i overkanten – så hans påklædning bliver egentlig enten lidt i overkanten eller lidt i underkanten. Har du nogle retningslinjer??
:0) Pernille
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
Viden om børn:
C-Vitamin
Vitamin C findes i frisk frugt, grøntsager og kartofler. Danske børns indtag af vitamin C er normal tilstrækkeligt og Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor ikke ekstra tilskud af vitamin C til mature børn.
Præmature børn, dvs. børn født før 37 uge har mindre depoter af jern, vitaminer og mineraler end mature børn. Det gælder især for de fedtopløselige vitaminer A, D, E, K, men også for C-vitamin.
På neonatalafdelingerne vil det præmature barn få ekstra tilskud af...
Kogt-vands-klude
Kogt vands klude er et gammelt husmoderråd til røde barnenumser.
Princippet er at man tager noget blødt bomuldsstof f.eks. stof fra et gammelt forvasket lagen og klipper nogle firkantede stykker, som passer til at lægge på barnets numse.
Stofstykkerne koges, afkøles og vrides og lægges på og mellem barnets baller, der hvor barnets hud synlig er generet af syren fra afføring og urin. Du kan gemme de kogte klude i en lille bøtte med lidt kogt vand, som du har stående...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.