Svar: Amning aften og nat
Kære Jane
Der sker ofte det at børn omkring 6 måneders alderen er så nysgerrige på verden at de, når de ammes i løbet af dagen, bliver for hurtigt færdige og ikke får fyldt sig godt nok op, men ligesom lader sig nøjes.. de har så travlt med at følge med i det hele. Og derfor melder de sig om natten, det er her de skal have indhentet det de ikke har fået om dagen.
Jeg ved fra dit tidligere brev at du tidligere har ammet rigtig hyppigt og tænker at din dreng måske også derfor har vænnet sig til at spise lidt men tit. Nu hvor amningerne er skruet ned i løbet af dagen og skemaden også er kommet mere på banen, så er det vigtigt at han, når han spiser, lærer sig at tage godt fra. Det er derfor rigtig vigtigt at du forsøger at få ham til at spise fra begge sider, når han ammer i løbet af dagen. Du skal være helt sikker på at han ikke vågner om natten fordi han er sulten.
Den dreng du beskiver vil jo rigtig gerne die om natten og det skal han også have lov til med den alder han har, men det ville være dejligt at I alle kunne få lidt sammenhængende timer. Du fortæller også at han spiser godt hos dig og det handler ikke om en trøst eller suttebehov, men lyder som et reelt behov for mælk. Det du skal sørge for er altså at holde hans koncentration omkring mælken om dagen.
Planen jeg har sendt jer tidligere dur ...
... fortsat, det er passende med de 3 måltider skemad og så en masse amning derudover. Det er helt normalt at små børn spiser hele aftenen i gennem, fordi de derved fylder sig op til natten, - gevinsten ved at lægge til stort set hele aftenen igennem er så at barnet kan sove midt nat og at du således kan få lov til at sove fra kl. 24 til kl. måske er 05-06, hvilket er det I også forsøger. Det er altså amningen kl. 02, som er svær for jer og da han lyder til at have behov for mælken der, så må I se om I kan fylde det i ham på et andet tidspunkt.
Prøv at lægge dig med ham når du ammer om dagen, så du skaber lidt det samme som om natten - nedrullede gardiner, ligge ned osv. ligesom du gør om natten. Det hjælper ham med at koncentrere sig og du får samtidig hvilet dig. Falder du i søvn, så pyt med det:o)
Så mit råd er altså at I fortsætter med planen, men at du samtidig indstiller dig på at han skal fyldes ekstra op inden natten - det vil sige hele dagen igennem ved at holde hans koncentration, så han ikke slatspiser - han skal tage ordentligt fra og også gerne om aftenen. Han må således gerne amme kl. 19, kl. 21 og kl. 23, hvis det så betyder at han sover kl. 02... kan du følge mig? Og så skal du lægge dig ned, når du ammer om dagen, så du også får slappet af...
Rigtig meget held og lykke og rigtig god weekend:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.
Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...
29. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder - del 2
Hej Helen Mange tak for dit lange og uddybende svar til min udfordring...
28. december 2024 | Amning | 7 mdr.
Smertefuld amning grundet tænder
Kære Helen Jeg er mildest talt frustreret og ulykkelig over at føle mig...
Viden om børn:
Ruskevold
Nogle gange sker det, at man i overskrifter kan læse om børn, der er blevet rusket af deres forældre. Men lige meget, hvor meget eller hvor længe et barn græder eller skriger, så må man aldrig slå eller ruske sit barn.
Et spædbarn der ruskes kan få blødninger i hjernen, som kan medføre hjerneskade eller død.
Kommer du i en situation, hvor du kan mærke at du ikke kan klare barnets gråd og hvor du kan risikere at gøre dit barn ondt, så læg barnet i seng, lift eller...
Fontanellen
Det bløde punkt, som barnet har oven i hovedet, kaldes fontanellen. Barnet fødes med flere fontaneller, som er de steder, hvor kranieknoglerne mødes og endnu ikke er vokset sammen. Når barnet skal fødes, er det rigtig smart, at kranieknoglerne er bevægelige, så hovedet lettere kan komme igennem fødselsvejen. Samtidig sikrer bevægeligheden, at der er plads til, at barnets hjerne kan vokse.
Der sker ikke noget ved at røre forsigtigt ved fontanellen, og du kan roligt rede med en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.