Brev:
Middagslur, talepædagog og ufrivillig natlig vandladning
Hej!
Det er ved at være længe siden jeg sidste har skrevet, men nu har jeg samlet et par spørgsmål sammen:
1) Det første handler om min datter på 17 mdr. Hun trives - går, siger små ord, og har også taget en del på, på det sidste efter at være faldet lidt ned ad kurverne i foråret (82 cm, 9,7 kg.). Men søvnen driller lidt:
Det går fint om aftenen - hun falder selv i søvn kl. 20 og vågner næste morgen kl. 6 (det måtte godt være lidt senere...). Men middagsluren bliver kun til ca. 40 min - mindre hvis hun falder i søvn i bil eller klapvogn. Hun kan indimellem virke lidt træt lige når hun står op, men normalt holder hun faktisk ret godt resten af dagen. Hun har altid sovet let og 40 min intervallerne kender vi også fra hun var helt lille, der tog hun bare mange små lure.
Nu skal hun til at starte i vuggestue. Her hedder rytmen frokost kl. 12, kl. 13 afhentes eller sove i 1½-2 timer, resterende børn hentes kl. 16 (det er i udlandet - ingen løbende afhentning).
Sover hun egentlig nok? Det bliver jo kun til 10½-11 timer - ...
... mindre end storebror på 5 år. Skal jeg prøve at lægge hende i seng senere om aftenen, så hun kan holde sig frisk lidt længere om formiddagen (vil nok give problemer med storebror som hun sover sammen med)? Jeg havde egentligt tænkt mig, at hun skulle hentes af en vores barnepige efter frokost (god mad) kl. 13 og så hjem at sove, men risikoen er jo, at hun tager 10 min. i klapvognen og så ikke mere. Er det bedre med en lang dag i vuggestuen?
2) Vedr. min søn på 5½ år: Han læsper lidt. Hvornår ville man begynde at gøre noget ved det i DK? Han kan ikke komme til dansk talepædagog, men vi kan godt finde en på hans andet sprog (hvor han også har en talefejl). Han skal starte i skole i DK til næste sommer.
3) Min søn er fortsat ikke renlig om natten. Bleerne er konsekvent meget tunge og det har aldrig været anderledes. Han ser ikke ud til at være berørt af det. Vores lokale læge vil have ham til at gennemgå en række scanninger og undersøgelser. Hvad ville holdningen være i DK - hvornår ville man gå i gang?
Tusind tak for hjælpen!
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
17. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Kære Helen Beklager at jeg skriver igen, men du giver så utrolig gode og...
8. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Indkøring i dagpleje - 15 mdr.
Kære Helen Min søn på 15 måneder er for en uge siden startet i dagpleje....
5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...
9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...
23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....
Viden om børn:
Passiv rygning og børn
Små børn er særligt sårbare overfor passiv rygning, da deres organer endnu ikke er færdigudviklede.
Vi ved i dag at børn, som udsættes for passiv rygning, bliver oftere syge, og ofte også rammes hårdere af sygdomme. Børn, som udsættes for passiv rygning, har langt større risiko for at udvikle astmatisk bronkitis, astma, lungebetændelse og mellemørebetændelse.
Undersøgelser viser også at børn, som udsættes for passiv rygning i fostertilstanden og efter fødslen, vil...
Klumpfod
Når børn fødes med en fod, der er bøjet indad, hvor fodsålen peger bagud og fodryggen fremad, så kalder man det klumpfod. Der er ca. 1 ud af 1000 børn der fødes med klumpfod og ca. halvdelen af disse har misdannelsen på begge fødder.
Man ved ikke hvorfor nogle børn fødes med klumpfod, men der er en vis arvelig tilbøjelighed. Man siger at risikoen for at føde et barn med klumpfod øges med en faktor 30, hvis en søster eller bror har lidelsen.
Drenge fødes hyppigere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for kampen i medierne mod ’skrig dig i søvn’ metoden. Den er godt nok sej!
Jeg videresendte dit indlæg fra din egen side til en kollega, som var grædefærdig af tvivl over om hun var en dum og dårlig mor, når hun bare blev ved med at gå ind til sin grædende søn om aftenen. Hun var simpelthen så lettet og følte sig så godt bakket op. Hun havde fået mange ’gode råd’ fra venner og familie, som også havde forsikret hende om at hun både forkælede barnet og gjorde det utrygt (?!?) med sin inkonsekvens og blødsødenhed.
Det er en vigtig, vigtig kamp du kæmper for at få spredt et væsentligt budskab!