Brev:
Middagslur, talepædagog og ufrivillig natlig vandladning
Hej!
Det er ved at være længe siden jeg sidste har skrevet, men nu har jeg samlet et par spørgsmål sammen:
1) Det første handler om min datter på 17 mdr. Hun trives - går, siger små ord, og har også taget en del på, på det sidste efter at være faldet lidt ned ad kurverne i foråret (82 cm, 9,7 kg.). Men søvnen driller lidt:
Det går fint om aftenen - hun falder selv i søvn kl. 20 og vågner næste morgen kl. 6 (det måtte godt være lidt senere...). Men middagsluren bliver kun til ca. 40 min - mindre hvis hun falder i søvn i bil eller klapvogn. Hun kan indimellem virke lidt træt lige når hun står op, men normalt holder hun faktisk ret godt resten af dagen. Hun har altid sovet let og 40 min intervallerne kender vi også fra hun var helt lille, der tog hun bare mange små lure.
Nu skal hun til at starte i vuggestue. Her hedder rytmen frokost kl. 12, kl. 13 afhentes eller sove i 1½-2 timer, resterende børn hentes kl. 16 (det er i udlandet - ingen løbende afhentning).
Sover hun egentlig nok? Det bliver jo kun til 10½-11 timer - ...
... mindre end storebror på 5 år. Skal jeg prøve at lægge hende i seng senere om aftenen, så hun kan holde sig frisk lidt længere om formiddagen (vil nok give problemer med storebror som hun sover sammen med)? Jeg havde egentligt tænkt mig, at hun skulle hentes af en vores barnepige efter frokost (god mad) kl. 13 og så hjem at sove, men risikoen er jo, at hun tager 10 min. i klapvognen og så ikke mere. Er det bedre med en lang dag i vuggestuen?
2) Vedr. min søn på 5½ år: Han læsper lidt. Hvornår ville man begynde at gøre noget ved det i DK? Han kan ikke komme til dansk talepædagog, men vi kan godt finde en på hans andet sprog (hvor han også har en talefejl). Han skal starte i skole i DK til næste sommer.
3) Min søn er fortsat ikke renlig om natten. Bleerne er konsekvent meget tunge og det har aldrig været anderledes. Han ser ikke ud til at være berørt af det. Vores lokale læge vil have ham til at gennemgå en række scanninger og undersøgelser. Hvad ville holdningen være i DK - hvornår ville man gå i gang?
Tusind tak for hjælpen!
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.
Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III
Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...
20. marts 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Hej Helen Mange tak for en virkelig god brevkasse. Den har været helt...
24. februar 2025 | Sovevaner | 15 mdr.
Tvillingedrenge sover meget uroligt og vågner konstant
Hej Helen Tusind tak for din gode brevkasse - den har hjulpet os mange...
6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.
Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Svangerskabsforgiftning
Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.
Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...
Reservebedste
En reservebedste er en ældre person, der gerne vil hjælpe småbørnsfamilier med at passe børnene, når de er syge, har brug for at blive hentet tidligt eller skal passes en dag, hvor forældrene skal i byen.
I nogle kommuner kan man søge om en reservebedste, hvis man er enlig og ikke har mulighed for at trække på sit netværk, men det er også muligt at søge en reservebedste privat.
Det kan være en rigtig god idé at have en reservebedste (M/K), som kan hjælpe i...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.