Brev:
Min dreng vil ikke spise skemad
Hej Helen,
Tusind tak for en fantastisk brevkasse, - nu har jeg omsider selv fået mig meldt ind, for den er da helt genial.
Jeg har et par spørgsmål, som jeg håber du kan hjælpe mig lidt med. Jeg har en søn på 6 måneder, som bliver ammet og som ikke vil spise noget af al den skemad, som jeg har tilbudt ham den seneste 1 1/2 måneds tid. Han er en stor dreng, 74 cm og knap 11 kg, og da han altid har været meget sulten, startede jeg så småt med at introducere ham for lidt smagsprøver da han var 4 1/2 måned gl.
Jeg prøver at gøre spisesituationen så hyggelig som mulig, passer den ind, hvor han ikke er for træt eller for sulten eller mæt, men lige meget hjælper det. Han bliver sur, kniber munden sammen, kommer med sure brummelyde og fægter med arme og ben. Jeg har prøvet med mange forskellige slags grød og grøntsagsmos, både hjemmelavet og det på glas.
De første ca. 12 uger af hans liv, havde han en "mild form for kolik", hvor han kun fandt ro når han blev ammet eller vugget i sin slyngevugge. Og jeg må nok indrømme, at han blev ammet ret ofte. Han er utrolig glad for at blive ammet, og jeg tænker på om det er derfor han nægter den rigtig mad...? (I min ...
... mødregruppe er de andre små helt vilde med mad og sover igennem om natten! Så jeg føler mig håbløst bagefter).
Under hans kolik fik vi os desuden en lidt dårlig vane med at amme til han faldt i søvn, noget jeg stadig må praktisere, og som jeg synes begynder at blive et problem. Han har altid vågnet mellem 3 og 6 gange om natten for at spise, - da han var helt spæd var det nok lidt oftere, og jeg er meget i tvivl om hvorvidt det er sult eller trøst. Han bliver i hvert fald ked af det, hvis ikke han får brystet. Noget der startede som en trøst, er nok gået hen og blevet en vane nu.
Jeg har hørt om flere der begynder at tilbyde vand om natten, og jeg er i tvivl om det er noget jeg kan gøre allerede nu? For er han nu sulten, synes jeg også det er synd kun at tilbyde ham vand. Og er det trøsten han søger, vil han nok ikke kunne nøjes med vand. Jeg er lidt forvirret, og har en idé om, at al den amning om natten måske også påvirker hans opstart på rigtig mad.
Dette er nok lidt rodet skrevet, da jeg selv er lidt forvirret, men jeg håber det er til at forstå, trods det jeg måske ikke har fået alle detaljer med.
På forhånd tusind tak for svar.
Med venlig hilsen
Mette og Anton
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Svangerskabsforgiftning
Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.
Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...
Navlestrengsblod - stamceller
Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.
I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.