Svar: Mælk, jern og tænder
Hej med dig
Det er helt fint med et eller to glas mælk dagligt, lidt mælk i grød og på mad (sovs indeholder jo også mælk) og så en portion tykmælk, A38 eller lignende samt lidt ost. Så er han dækket fint ind med mælk.
En plan for dagen kunne se således ud:
Morgen: Havregrød, mælk af glas
Formiddag: ½ bolle med smør, ½ banan eller anden frisk frugt, vand af kop
Frokost: Rugbrød med forskellige pålæg, tilbehør af rester fra aftensmaden - det kan være lidt kogte pastaskruer, lidt frikadelle, kylling eller lignende. Gerne lidt kogte grøntsager som lidt ærter, majs, gulerod. Vand af kop
Eftermiddag: En portion tykmælk eller lignende med rugbrødsdrys, müsli, friske bær, frugtmos, ½ bolle med smør og ost i stænger. Vand af kop
Aften: Familiemad, grøntsager, ris, pasta, kød/fisk, osv. Gerne en portion frugtgrød med mælk på til dessert, et glas mælk at drikke.
Puttes til natten, evt. med en kop mælk, da det er dejligt at sove på, evt. med en banan, da der ...
... skulle være nogle stoffer i banan som gør barnet mere træt...
Du kan tro de kan vågne af smerter ved tandfrembrud, det gør simpelthen så ondt på nogle børn og andre reagerer nærmest ikke på det. Igen er børn bare så forskellige.
Det er mit indtryk at nogle børn reagerer særligt voldsomt med nogle tænder og ikke andre - det er således ikke sikkert at jeres lille dreng vil reagere på kindtænderne, når de kommer. Der er stor forskel fra gang til gang.
Med hensyn til jern, så skal han have det til han er et år, hvis I har mere tilbage, så giver I ham det bare. Ellers kan han overgå til en multivitamintablet, evt. en som også indeholder ekstra calcium, så behøver I ikke være helt så fokuserede på mælkeindtaget:o) Husk at knække den over i kvarte, så han ikke får den galt i halsen.
Vil også lige sige at når han bliver et år så kan I gå over til letmælk med mindre han er en meget spinkel og lille dreng:o)
Rigtig meget held og lykke og rigtig god weekend:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. juli 2025 | Kost og ernæring | 2 år, 11 mdr.
Kære Helen, Det er første gang, jeg skriver til dig, og der kommer...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
Viden om børn:
Fisk og børn
Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.
Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.
Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt,...
Modermælkserstatning
Modermælkserstatning gives til børn, der ikke ammes eller tilbydes udmalket modermælk - og modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Modermælkserstatning er sammensat, så det ligner modermælken mest muligt, og børn udvikler sig og trives rigtig godt på modermælkserstatning.
Modermælkserstatninger har et højere indhold af protein, mineraler og vitaminer, end man ser i modermælk. Det skyldes, at barnet ikke kan optage næringstofferne helt på samme måde. Modermælkserstatning...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.