Svar: Alt er pludselig anderledes
Hej med dig
Måske er Christoffer igang med det som nogen kalder for et tigerspring. Det er når barnet pludselig tager et ordentligt ryk i udviklingen både mentalt og fysisk og det giver naturligt en uro i en periode.
Christoffer har en alder nu, hvor han oplever meget mere af verden, ser længere og begynder at skelne imellem om det er fremmede eller kendte personer der henvender sig til ham. Han oplever også rummet og omgivelserne mere bevidst og reagerer således på om han er hjemme eller ude - du vil sandsynligvis kunne fornemme en forskel her.
Samtidig er han også mere aktiv motorisk, han bruger sine armen og ben mere, ligger ikke længere så stille er måske allerede begyndt at kæmpe lidt for at trille om på siden og det giver ham naturligt en større fysisk uro.
Det gør det svært for ham at koncentrere sig om flasken, han har svært ved at finde ud af om han egentlig skal spise lige nu eller følge med i verden, han har også svært ved at sove og finde roen og i det hele taget så virker det som om han ikke rigtigt kan finde ud af hvad han skal og hvad han vil.
Han har derfor brug for at du hjælper ham præcis som du gør. Forsøger med flasken, giver en pause og prøver ...
... igen og så tager han den, for det var jo det han ville. Andre gange er det ikke det og så er det så også okay - du skal ikke presse ham, men så i stedet prøve at snakke lidt med ham og du må gerne sætte ord på den frustration du har, hvis det hjælper "hvad er det dog du vil, kan du slet ikke finde ud af det, var du slet ikke sulten, jamen så venter vi da bare lidt" osv. snakke med ham, aflede lidt, holde hans kontakt og så prøve igen lidt senere.
Det kan være en god idé at gå ind i soveværelset med ham og på sengen lade ham få lidt ro og også her give ham flasken, så han ikke er i favn hver gang, men ligger ved siden af dig. Det kan være en god idé at bruge barnevognen, køre en tur, hvor han får lov til at ligge og kigge lidt ud og få stimuli på en anden måde.
Du skriver at han pludselig gylper mere og man skal naturligvis også medtænke at han måske har fået lidt virus hjembragt at storesøster... så længe han er helt upåvirket i øvrigt, ingen feber han eller andet, så lyder det dog ikke sådan.
Jeg tænker som sagt at det er en periode, som I skal igennem og du skal bare tage det stille og roligt:o)
Rigtig meget held og lykke fortsat og rigtig god weekend til jer alle fire:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
Viden om børn:
Zoneterapi
Zoneterapi er en alternativ form for behandling, som bruges i flere situationer.
Nogle oplever, at det virker smertelindrende under fødslen, og andre synes, det hjælper, når deres barn græder meget på grund af mavekneb eller lignende.
Zoneterapeuter findes mange steder. Hvis man ønsker at få zoneterapi under sin fødsel, kan man spørge på fødestedet, om en jordemoder kan tilbyde dette. Hvis man ønsker at bruge zoneterapi til sit barn, så skal man selv finde en...
Hormonbehandling
Hormonbehandling i forbindelse med fertilitet bliver brugt til at stimulere æggestokkene til at udvikle og modne flere ægblærer (follikler). Ved en almindelig cyklus udvikles normalt én ægblære, og ved hormonstimulation tilstræber man, at der modnes mindst 4 æg. I nogle tilfælde kan der udtages mellem 8-12 æg.
Der findes forskellige typer af hormonbehandling, og hvilken type der vælges afhænger af den enkelte kvinde, årsagerne til barnløshed, og evt. tidligere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
tak fordi du eksisterer! I 6,5 måned - siden min søn kom til verden - har jeg benyttet mig af din hjemmesiden og læst adskillige hjælpsomme svar/spørgsmål/artikler mm. Hvilken lettelse i øvrigt, at en del førstegangsmødre føler det samme som jeg selv; overvældet af kærlighed, nervøs, urolig, lykkelig, nysgerrig, komplet for meget etc etc:)
Din kærlige og varme jargon gør, at man straks føler sig tryg i at “dele” ens liv og baby med dig!