Brev:
Dagplejeskift - 20 mdr.
Hej Helen
Igen tak for din hjælp og dine gode råd!
Freya er nu blevet passet af mormor og morfar et helt døgn uden gråd eller problemer, men de har også køer og katte, så det afleder hende totalt;o) Men det var rigtig rart at opleve.
Og så havde vi en mærkelig oplevelse med gæstedp, som jeg ellers jo havde frygtet, men det blev bare så godt! Ikke ked af at blive afleveret og havde bare gode dage uden gråd. I denne uge er hun så tilbage i sin alm. dagpleje, og vi kan mærke det på hende allerede, når hun lige er vågnet: mindre sprudlende, lidt mere trykket, mindre overskud (pylrer lettere), og når hun skal op i barnevognen, går hun helt kold, gør sig stiv og råber nej, nej, mor med.... Det er ikke særlig rart. Og hun går helt i spåner, når vi når til dps låge, og hun vil have os med ind, ...
... og vi må ikke gå. Vi kan høre hende græde hele vejen ned ad gaden. Far afleverede første dag efter gæstedp, men det gjorde det ikke bedre.
Når vi henter hende, er hun rigtig glad for at se os, og er helt vild efter at komme med hjem. Men hun ser ud til at have det fint nok. Dp siger, at hun græder 5 - 10 minutter, og så går det ellers fint. Jeg synes bare hendes reaktioner om morgenen er så voldsomme, at det kan være ret hårdt - især da det præger hele morgenen (og aften).
Hun kan starte i vuggestue d. 15. sept. (YES!), men skal vi overveje at få hende flyttet til gæstedp indtil, eller overreagerer vi? Det er antageligt en mulighed at få hende flyttet. Vil det virke voldsommere at skifte dp nu med så kort tid tilbage, end at lade hende forblive i noget ikke helt optimalt?
Hjerteligst Lise
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Suttekæde
En suttekæde er en kæde, som holder sutten ved barnet. Den fungerer ved at den sidder både på sutten og sættes fast i barnets tøj. Det kan være meget praktisk for forældrene, men kæden skal opfylde visse krav, for ikke at være farlig for barnet.
Sikkerhedsstyrelsen tester jævnligt suttekæder og det er desværre ikke alle suttekæder, der lever op til sikkerheden.
Det anbefales at:
- En kæde må ikke være mere end 22 cm lang, da barnet så kan få den...
Feberkrampe
Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.
Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.