Svar: Har jeg for travlt på mit barns vegne?
Kære Tanja
Mødregrupper er ofte rigtigt gode og det er dejligt at møde andre med alderssvarende børn - MEN mødregrupper kan også være noget rigtig skidt, hvis det går op i at sammenligne børn og man så bliver usikker på om ens barn er bagud i forhold til de andre, at man føler sig dårlig eller ikke god nok i forhold til de andre mødre osv. Det er faktisk en af grundende til at hjemmebesøg at sundhedsplejerske er vigtige - så hun kan fortælle dig om dit barn, hvordan hun ser jer sammen, hvad det er du gør godt.
Nu har jeg jo haft glæde af at læse flere breve fra dig og jeg ved at du gør det rigtig godt. Det du fortæller omkring din dreng idag viser mig på ingen måde at han er bagud, tværtimod. Mange børn sidder faktisk bare og sidder (ligesom hans far jo har gjort) og din dreng bevæger sig omkring, undersøger verden og han gider ikke ligge på maven - fred være med det.
Børn ligner deres forældre og der kan sagtens være noget arveligt i hvorvidt barnet kravler eller ej. Det kan godt være at jeres dreng springer kravlestadiet over og begynder at gå i stedet og det er også helt okay. Du kan støtte ham motorisk og det gør du bla. ved sansegyngen (en god opfindelse:o)) og du kan hjælpe ham op på alle ...
... fire, så han står og rokker frem og tilbage, men du kan ikke lære ham at kravle og du kan ikke få ham til det, hvis han ikke vil det.
Hvis det viser sig at han begynder at gå og springer kravlestadiet over, så må han bare lære at kravle når han bliver større, lære at springe sprællemandshop, lære at løbe gadedrengeløb osv. Det hele for at lære at krydskoordinere så det skal nok gå. Forøvrigt er der mange børn som ikke kravler før de er mellem 9-12 måneder:o)
Hvordan er din dreng til det fin motoriske, altså til at bruge sine fingre? Hvordan er din dreng til at pludre - er han begyndt at pludre i stavelser sige da-da eller ma-ma? Dette hører også med til udviklingen og måske han er lidt længere fremme på dette punkt og de andre i mødregruppen så er lidt længere fremme motorisk - de kan ikke det hele på en gang og nogle gange er de børn som taler tidligt lidt senere motorisk og modsat så er de børn som er meget hurtige motorisk så lidt langsommere til at tale...
Mit råd til dig idag er at tage det helt stille og roligt og nyde din dreng som han er. Han lyder til at være en rigtig dejligt dreng som udvikler sig i sund og fin retning.
Pas godt på hinanden alle 3, knus herfra og rigtig god weekend:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
Viden om børn:
Vugge - vugning, bevægelse
At blive vugget, vippet og bevæget er med til at stimulere det lille barns vestibulærsans, også kaldet labyrintsans. Denne sans udvikles tidligt i graviditeten, og det ufødte barn får stimuleret denne sans, når moderen bevæger sig rundt. Når den gravide mor går omkring, så bliver barnet naturligt vugget og bevæget i livmoderen.
Det indre øre består af to dele: Balanceorganet og sneglen (Cochlea). Disse to dele kaldes med en fællesbetegnelse for labyrinten. Balanceorganet består...
Navlestrengsblod - stamceller
Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.
I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.