Brev:
Væskeproblemer
Kære Helen
Tak for dit svar, hvor vi har sat et ekstra grødmåltid på, og vi kan nu glæde os over, at formiddagsluren stort set altid varer 1½ time :-) OG hun nu også kan sove middagslur, uden vi skal trave rundt med hende i barnevogn i to timer.
I dit svar kommer du ind på et centralt problem, nemlig flasken. Vi har intet imod flaske – tværtimod ville vi meget gerne have, at hun kunne tage en flaske, så mor kunne blive aflastet, og siden sidst er der sket nogle store ændringer i vores situation.
Jeg har fået en stofskiftesygdom, der medførte, at jeg skulle holde op med at amme grundet den medicin, jeg får. Det var meget hårdt for både mig og den lille, hun var meget pjevset, og jeg savnede at amme hende. Så vi havde store problemer med at få mælk/væske nok i hende, da hun ikke ville tage en flaske.
Hun er nu ikke blevet ammet i en uge, og hun er så småt begyndt at acceptere flasken, og vi laver al grød på mælk. Hun er stadig ikke god til at drikke af kop, selvom vi har øvet siden hun var 4-5 mdr. Bleerne er ikke nær så tunge mere, og de lugter stærkere at urin, og det bekymrer os lidt.
Vores spørgsmål er: Hvorfor er det så vigtigt med al den mælk (750 ml./dagligt)? Hvad ’sker’ der, hvis hun ikke får nok? Vi synes, det er meget svært at nå op på 750 ml., selvom hun tilbydes flaske/grød/mos hver 2½ time. ...
... Vi skriver ned, hvor meget hun får, og det bliver ca. til 650 ml./dagligt.
Og dernæst: Hvordan kan vi få væske nok i hende, når hun er så dårlig til kop? ’Tæller’ væske i grød med i væskeregnskabet? Hun synes koppen er sjov, men der ryger ret lidt indenbords. Hun kan ikke lide sødmælk af kop. Sødmælksyoghurt med frugtmos var bestemt heller ikke et hit.
For en god ordens skyld lister jeg lige hendes dagplan:
05.30: Vågner og får flaske (150-180 ml)
08.00: Havregrød lavet på mælk + vand af kop (ca. 50-100 ml)
09.00-10.30: Formiddagslur
10.30: Flaske (50-100 ml)
12.00: Trekornsgrød med frugtmos lavet på mælk + vand af kop (ca.100 ml)
13.00-14.30/15.00: Middagslur
15.15: Flaske (50 ml)
17.00-17.30: Powernap
18.30: Grøntsagsmos med kød + vand af kop
19.30: Flaske (max 150 ml), puttes og sover.
Hun tilbydes altid mere mælk, end hun spiser.
Og så et tillægsspørgsmål ;-)
Hun får ikke længere mad om natten, men vågner stadig to gange, hvor hun får sutten og falder i søvn med det samme. Vi har prøvet at give hende en flaske kl. 23, som du foreslog, men hun er fuldstændig bedøvet og får max spist 20 ml, så det har vi droppet. Da hun fik bryst, kunne hun godt spise i søvne kl. 23, men hun vågnede stadig to gange, inden hun stod op. Kan vi gøre noget for at få hende til at sove igennem?
På forhånd tak.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
26. juli 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Jeg er førstegangsforælder og mor til en dejlig dreng på fem...
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
Viden om børn:
Fisk og børn
Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.
Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.
Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt,...
Brok (hernie)
Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.
Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.
Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.