Svar: Bange for farfar
Kære Bettina
Dejligt at høre at det nu lyder til at være lykkes jer at komme ud af amningen på en god måde for jer begge:o)
Det er meget normalt at børn reagerer på en bestemt person, ofte faktisk farfar eller morfar. Den forklaring du selv har fundet frem til med at farfars stemme lyder som far, synes jeg lyder rigtig god og helt sandsynlig. Det kan sagtens tænkes at det nogle gange snyder jeres dreng og han så bliver forvirret, når han pludselig opdager at det jo ikke er far og så bliver han utryg og grædende.
Nogle gange så kan børn også reagerer på en meget højrøstet latter, eller hvis personen har meget mørke øjne, bruger briller eller har skæg.
Ofte går det dog over at sig selv og det bedste I kan gøre er at lade jeres dreng observere sin farfar på afstand og netop være sammen over et par dage en ...
... gang imellem, så jeres dreng stille og roligt lærer at farfar faktisk er okay og gerne vil ham. Nu hvor farfar er klar over at det kan ske, så lad også farfar komme stille ind af døren, lad jeres dreng opleve at I er helt naturlige omkring farfar og så skal farfar ikke 'overfalde' jeres dreng lige med det samme, men lade tiden gå lidt, falde lidt ro på.
Jeg kan godt forstå at farfar synes det er lidt svært, men han skal nok få lov at komme på banen og når først jeres dreng begynder at gå rundt, så er jeg sikker på at de to vil nyde at gå en tur hånd i hånd og kigge på verden. Det skal nok komme:o)
Med hensyn til stegt mad, så vil de fleste børn omkring 10 måneders alderen fint kunne tygge sig igennem dette og kan her få mad som alle andre i familien.
Fortsat held og lykke og rigtig god weekend til jer alle.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
Viden om børn:
Ører - øreproblemer hos baby og børn
Siden 2005 får alle nyfødte i Danmark tilbudt en screening for hørenedsættelse få dage efter fødslen. Hvis det viser sig, at barnet har en medfødt hørenedsættelse, er det vigtigt, at man får startet behandling så tidligt som muligt.
Mange børn vil have nedsat hørelse i en periode f.eks. på grund af mellemørebetændelse eller væske i mellemøret. Et barn, som gennem længere tid har nedsat hørelse, vil ikke reagere på lyde og vil have langsom eller manglende sprogudvikling. Hvis...
Tidlig født
Når børn bliver født før termintidspunktet taler man om for tidlig fødsel. En graviditet varer normalt ca 40 uger.
Børn der er født mellem uge 33 og uge 37, betegnes ofte "moderat tidlig født". Disse børn er altså født mellem 3-8 uger for tidligt.
Børn der er født mellem uge 29 og uge 32, betegnes normalt som "meget tidligt født". Disse børn er født mellem 9-12 uger for tidligt.
Børn der er født før uge 29, betegnes normalt som "extremt tidligt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.