Annonce

Annonce

Svar: Urolig søvn - 9 mdr.


1. august 2007

Kategori:
Alder:
9 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Kære Merete

Det er helt rigtigt set at din dreng er godt igang med separationsfasen og netop i øjeblikket har han rigtig meget behov for at vide at I er der for ham og det ved han kun, hvis han kan se og mærke jer. Han forstår simpelthen ikke at I er lige inde ved siden af.

Samtidig så gennemgår han en stor fysisk udvikling, måske kan du fornemme om han er ved at kravle og bevæge sig ud i verden på egen hånd? Det gør at han nu ikke længere sidder så meget på skødet som tidligere, han får en større motorisk uro i kroppen, han oplever mere (verden åbner sig for ham) og det er meget vigtigt for ham at studere og fornemme på afstand eller velvidende at mor (den trygge base) er lige der, så er han i sikkerhed.

Du støtter ham bedst ved at gøre det du allerede gør - betrygger ham i at du er der, beroliger ham og hjælper ham med at komme videre i søvnen. Nogle gange vil det være ...


Annonce

... nødvendigt at du sidder hos ham, andre gange er det bedre at gå lidt til og fra og atter andre gange vil han have behov for den helt nære og tætte kontakt og derfor for at sove hos jer. Det behøver ikke blive en vane automatisk at tage ham ind i soveværelset, men det er fint at det er en mulighed.

Det er rigtig godt at lege 'borte-tit' lege og gemmelege, hvor man netop 'dyrker' det med at forsvinde og komme frem igen. Derfor vil det være rigtig godt at lege dette i løbet af dagen.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ HELENS BOG: "Helens bog om dit barns udvikling" - fra tilfreds baby til glad tumling

Gør også det at du altid fortælle ham hvor du er og kalder på ham, snakker med ham osv. så han kan høre at du er der, selvom han ikke kan se dig. Det er jo det han skal lære.

Det er som sagt en proces og det plejer at blive bedre i takt med at barnet bliver mere mobilt og i stand til at følge forældrene og bevæge sig efter deres stemmer.

Rigtig meget held og lykke med jeres dejlige dreng fortsat:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Fravær og tilknytning

Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...

Læs hele brevet og Helens svar


7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Har vi sprunget seperationsangsten over?

Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...

Læs hele brevet og Helens svar


25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.

Skole parathed

Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...

Læs hele brevet og Helens svar


3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.

Social angst og skoleudsættelse

Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...

Læs hele brevet og Helens svar


23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.

Start i dagpleje - reaktion

Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

K-vitamin til baby

Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.

Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...

Læs mere i Babylex

Sove ude

Helt små børn skal man være forsige med at lade sove ude i barnevogn. En tommelfingerregel er, at spædbørn ikke bør sove ude, før de har genvundet deres fødselsvægt og vægten skal være mere end 3000g.

At sove ude om sommeren er enkelt. Stil barnevognen i skyggen og hold øje med dit barns temperatur ved at mærke det i nakken. Dit barn vil nyde at stå under et træ og se vinden i bladende. Et insektnet kan yde god beskyttelse mod insekter, men brug det kun, hvis der er insekter.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Rigtig lækker brevkasse og hjemmeside du har!

Bettina, mor til 7 uger gammel pige


Annonce