Brev:
Amning/mælk og urolig nattesøvn
Tak for en god brevkasse – meget nyttig for en 1. gangs mor.
Nu har jeg så lige selv 2 spørgsmål.
Ang. amning, så gider min søn på 10 måneder ikke mere, og det er ok med mig, da han på det sidste er begyndt at bide. De seneste par måneder har jeg ammet ham om morgenen og om aftenen inden sengetid, men det er altså slut nu. Jeg er nu i tvivl om, om han får nok mælk, da han aldrig har villet drikke af sutteflaske (uanset indholdet) ej heller MME (hverken af kop, flaske, tudkop eller lign.) Han drikker pt. sødmælk til morgenmad, til frokost i vuggestuen om dagen, samt herhjemme til aftensmad – han får naturligvis jerndråber.
Det er begrænset, hvor meget mælk han får i maden, da han også er ved at være træt af kartoffelmos og hellere vil have små bidder ”rigtig mad”. Hvor meget mælk skulle han gerne indtage i løbet af en dag??, og er sødmælk det rette, når han nu nægter MME??
Ang. urolig nattesøvn, så har han faktisk været ...
... rigtig god til at sove, indtil for et par måneder siden – har i lang tid sovet fra kl. 22 – 7 kun afbrudt af en enkelt amning. Har læst i nogle af dine andre svar, at urolig søvn kan være tegn på motorisk udvikling, og det lyder som om han virkelig udvikler sig i øjeblikket!!! Hver nat er han halvvågen/vågen omkring 15-20 gange, sætter sig op og ”brokker sig” højlydt. Langt de fleste gange kan jeg dysse ham ned med en tår vand og en sut i løbet af et par minutter, men ca. en gang om ugen tager det gerne 1 time at få ro - dejligt når tidspunktet er fra kl. 3-4!!!.
Det er selvsagt noget anstrengende at blive vækket 20 gange hver nat, især da jeg snart skal starte på arbejde igen. Af samme grund sover han stadig i vores soveværelse, da jeg ikke magter at rende ind til ham ”hele tiden”. Nogle forslag??
Kan lige tilføje, at han generelt er en fræk krudtugle, der kravler, står ved ting og har masser af energi.
Slut herfra,
SV
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
Viden om børn:
Omega-3 til gravide
Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.
Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af fosterets og spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse).
Derudover viser undersøgelser at Omega-3 har betydning for om graviditeten opnår normal længde og om barnet har en normal fødselsvægt.
Hvis du spiser 200-300 g. fisk om ugen, så er fedtsyrerne altid tilgængelige for dit...
Feberkrampe
Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.
Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.