Svar: Gravid og ubehageligt møde med sundhedssystemet
Kære du
Jeg er oprigtigt ked af at høre at du har haft en så dårlig oplevelse med sundhedssystemet og det er naturligvis ikke i orden at du føler dig behandlet mere som et apparat end som et menneske, en gravid kvinde der kommer ind.
Da det er din læge som har henvist dig, så synes jeg at du med det samme mandag morgen skal ringe til din læge og tale med hende. Du skal fortælle hende hvad du har været udsat for, hvordan du oplevede det og hvordan du har det nu - at du ikke ønsker at komme derind igen og at du, hvis det er sådan du skal behandles ikke har lyst til at gå til kontrol. Jeg synes det er meget meget vigtigt at du tager denne snak med din læge.
Du har umiddelbart ret i mange af de ting du skriver, du skal naturligvis ikke behandles som ...
... du er blevet, du skal ikke føle at du er sat ind i et overvågningssystem, hvor du selv er koblet helt ude af spillet, du fortæller at du er klar over de forskellige risici og føler at du har en god fornemmelse for hvad der sker i din krop osv. og derfor også har en helt klar fornemmelse af hvorvidt noget er som det skal være eller om noget er galt. Dette skal man naturligvis lytte til og respektere.
Nu er jeg jo ikke gynækolog og ved derfor ikke nok om risici, scanninger, aborter osv. og derfor er jeg ikke den rette at spørge om disse ting. Desværre. Men som sagt så synes jeg det er helt relevant at du kontakter din læge allerede på mandag, for det her skal I have en snak om:o)
Rigtig meget held og lykke med det hele, jeg krydser fingre for det bedste:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Viden om børn:
Bleudslæt
Bleudslæt ses som rødme på numsen. Det kan være små røde pletter, men det kan også være store røde skjolder på huden. Der kan gå hul og komme sår, hvis det er rigtig slemt.
Bleudslæt opstår ofte, hvis barnet har haft en ble på for længe, der har været for våd af tis eller afføring. Det er syren i urin og afføring, der så ødelægge barnets hud. Børn kan også blive røde i numsen i forbindelse med diarré, hvor man måske ikke når at opdage at barnet har noget i bleen og derfor ikke...
Fed creme til børneeksem
Har dit barn børneeksem, er det vigtigt med en god hudpleje - og fedtcremer med en høj fedtprocent forebygger hudeksem. Hudpleje er vigtigt året rundt, men især i vinterperioden, hvor den kolde luft udtørrer huden ekstra meget, er det ekstra vigtigt med en god creme.
Til både behandling og forebyggelse af børneeksem, er det vigtigt at vælge fed creme fremfor lotion. En lotion indeholder meget vand og fordamper derfor hurtigt fra huden, og giver derfor ikke huden den nødvendige...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.