Annonce

Annonce

Svar: Søvn og kost - 7 mdr.


22. maj 2007

Kategori:
Alder:
7 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Sara

Jeres plan for dagen ser umiddelbart fin ud og spørgsmålet er om det mon ikke handler om at jeres dreng er på vej ind i det der hedder separationsfasen. Han er på en gang igang med at fjerne sig lidt fra jer, øve sig i at være mere selvstændig og samtidig har han utroligt meget behov for at vide at I er der for at han føler sig tryg. Han forstå ikke at I er i stuen ved siden af, han skal se jer for at vide at I ikke har forladt ham.

Det kan derfor godt være årsagen til at han er så ked af at lægge sig til at sove og når han vågner med et skrig, så er det fordi han har drømt og han er utryg og har brug for at vide at I er der for ham.

Hvis din dreng aldrig har fået flaske, så er det nok svært at lære ham det med den alder han har, men der er ikke noget trick som sådan, du er nødt til bare at blive ved med at forsøge. Nogle gange hjælper det at komme udmalket modermælk i flasken fordi din mælk jo er en smag han kender og derfor så vil acceptere flasken bedre end hvis det er erstatning. Det lyder dog ikke som om han mangler mælk på nogen måde og derfor kan det jo være helt reelt at han siger flasken fra - han har simpelthen ikke behov for mere og det er jo et sundhedstegn at han selv kan regulere dette:o)

At han vågner er derfor ikke nødvendigvis sammenhængende med at han skal have mere mad, men at han søger brystet er tryghed og måden han falder helt til ro. Med brystet fornemmer han 100 pct at du er der, det har været der lige fra han kom til verden og ...


Annonce

... brystet er derfor det mest trygge for ham. Derfor skal han til en vis grad også have lov til at få tilbudt brystet i øjeblikket, når han vågner kl. 24 med et skrig, hvorefter han så kan sove videre.

Du skal naturligvis passe på at han ikke begynder at trappe amningen op, i givet fald kan du overveje om det er ved at være tiden til et 4 måltid. Det skal så ligge om eftermiddagen der hvor du også en gang imellem giver lidt frugt. Jeg synes dog som sagt at planen for dagen ser fin ud.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Hvis du gerne vil ændre på jeres dagsrytme for at se om det gør nogen forskel, så kan du overveje om du skal forsøge at holde lidt gang i din dreng om morgenen, så I står op kl 8 efter amning og her begynder dagen. Her kan han så få sin øllebrød med æblemos og først senere f.eks. kl. 9.30-10 bliver han puttet til sin formiddagslur, hvor han sover en times tid. Kommer op igen og får sin mos til frokost, ammes og puttes til middagslur osv. Jeg ved ikke hvor stor en forskel det vil gøre, men nogle gange så kan det være værd at forsøge.

Prøv at sidde lidt hos ham, kærtegne ham blidt, holde ham i hånden osv. og se om det vil berolige ham lidt så han lægger sig til at sove. Prøv evt. også at lægge dig med ham, hvor du ammer ham, så han falder helt til ro og så flytte ham bagefter... igen i en balance imellem at give ham trygheden og roen og ikke få skabt nye vaner, når han ellers har været så dygtig til at sove selv:o)

Håber du kan bruge mine tanker lidt videre. Rigtig meget held og lykke:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

26. juli 2025 | Sovevaner | 5 mdr.

Råd til sikker søvn

Kære Helen Jeg er førstegangsforælder og mor til en dejlig dreng på fem...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Søvn - terroristen

Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn pt. 2

Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...

Læs hele brevet og Helens svar


2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.

Søvn og barnevogn

Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...

Læs hele brevet og Helens svar


4. juni 2025 | Sovevaner | 4 år, 2 mdr.

Lange putninger + sover uroligt i mor og fars seng

Hej Helen Tak for dine tidligere svar på vores henvendelser. Dem er vi meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Mælkedranker

Nogle børn drikker så meget mælk, at det tager pladsen op for den egentlige mad. Disse børn kalder man for mælkedrankere.

De første 6 måneder vil det lille barn naturligt leve af mælk, men i takt med at barnet bliver ældre, begynder at spise mere og mere rigtig mad, så er det vigtigt, at mængden af mælk skrues gradvist ned. Hvis barnet gennem for lang tid lever mest af mælk, vil barnet kunne komme til at mangle vigtige næringstoffer - som naturligt indtages via en almindelig sund...

Læs mere i Babylex

Køkkenhygiejne

Når man laver mad til småbørn er god køkkenhygiejne særligt vigtig. Små børns forsvar overfor bakterier er mindre end voksnes, og derfor får børn lettere ondt i maven eller får en maveinfektion.

- Undgå at sprede bakterier mellem madvarer. Hold f.eks. rå grøntsager adskilt fra råt kød, så der ikke kommer jordbakterier på kødet, og så der ikke kommer bakterier fra kødet på grøntsagerne.

- Hold også rå madvarer adskilt fra mad, der er klar til at blive spist. Det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen & Co.

Jeg har gjort det før, og det kan måske virke af for meget, at jeg nu gør det igen, men synes endnu engang, at jeg vil sende en tak til dig Helen og hvem end der ellers sidder bag hjemmesiden.

Nu med datter nr. to og efter syv ugers bekendskab med nyeste arving, finder jeg mig selv en lørdag aften helt i panik over, om vi da bare slet ikke kan finde ud af at have en baby. Og wupti på fem minutter har jeg fundet flere lign tilfælde af frustrerede mødre, der beskriver scenarier, der minder om det jeg sidder i. Med et bliver min situation helt "normal" og efterfølgende kan jeg med stor ro læse dine konstruktive svar, som jeg endnu engang finder både kompetente, letforståelige og direkte anvendliege (nu håber jeg også baby-pigen gør det;) )

Så igen stor ros herfra - det er en super hjemmeside!

Med lidt mere ro i mor-sindet sendes en stor TAK herfra.


Annonce