Brev:
Adfærd - voldsomt aktivitetsniveau
Kære Helen.
Så er jeg her lige igen. For en gangs skyld ikke om søvn, jeg har efterhånden accepteret, at det får vi nok ikke noget af før vi bliver gamle – men det gør man heldigvis hurtigt på denne måde:-)
Jeg er lidt bekymret for min datters udvikling. Hun sover dårligt om natten, men hverken værre eller bedre end altid. Om dagen sover hun bedre end tidligere. Hun spiser alt hvad jeg tilbyder hende.
Det, der bekymrer mig i øjeblikket, er hendes aktivitetsniveau. Det er meget, meget højt. Hun kravler ikke endnu, men kommer op på alle fire og står og vipper. Reelt kan hun komme hvorhen hun vil ved at mave sig frem og trille. Men jeg synes hun virker meget febrilsk og ukoncentreret i de ting hun gør.
Hun har rigtig svært ved at ligge lege med sine ting. Hun tager ligesom fat i en ting, ser på den kort, slipper den, og griber ud efter noget andet. Det kan hun gøre i noget tid, men det ender altid med, at hun ligger på maven med arme og ben løftet fra jorden og græder til jeg samler hende op. Det gør jeg gerne, men jeg synes det er synd for hende, at hun ikke kan koncentrere sig om noget andet, for hun keder sig i længden ved at sidde hos mig. Og i øvrigt sidder hun ikke, hun laver nærmere ...
... knæbøjninger på skødet af mig, og kan – helt bogstaveligt – ikke sidde stille i 2 sekunder. Ikke engang når jeg tager hende op lige efter hun er vågnet, sidder hun stille.
Jeg var meget ked af det og bange de to første måneder efter min datters fødsel. Nu har jeg hørt, at kombinationen af at være for tidligt født (min datter er født 36+3) og angst hos moderen kan give hyperaktive børn. Jeg skal lige sige, at jeg har haft bekymringen før jeg hørte dette. Desuden ligger der - og det vil der nok altid gøre – en bekymring i mig i forhold til om hun kan have taget skade af den omgang meningitis hun har haft. Der er ingen hospitalsundersøgelser der tyder på, at det der tilfældet.
Hvad tænker du? Er min datters adfærd normal?
Da hun var lille svøbte jeg hende og holdt hende ofte meget tæt for at hjælpe hende med at ’lukke af’ for verden omkring, særligt når hun skulle sove.
Er der nogen måde jeg fortsat kan hjælpe hende med det på?
Jeg sørger for at hun ikke svømmer i legetøj og holder hendes omgivelser så enkle som muligt.
Det er nok lidt abstrakt at have en mening om adfærden hos et barn, man ikke har set, men jeg er bekymret, selvom jeg håber det er grundløst.
Bedste hilsener fra
Susanne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
Viden om børn:
Omega-3 og amning
Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.
Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse) og undersøgelser viser at indtag af fisk og omega-3 tilførelsen til barnet via modermælken har stor betydning helt op til barnets 2 års alder.
Et for lavt indtag af fisk og dermed omega-3 fedtsyrer er også sat i forbindelse med forringet finmotorik og...
Dagtilbud til børn
Vi har i Danmark kommunale dagtilbud til vores børn.
Dagtilbud omfatter:
- Vuggestuer og dagplejeordninger for ½-3 årige
børn
- Børnehaver for 2-6-årige
- Aldersintegrerede institutioner for flere aldersgrupper
- Fritidshjem
- Skolefritidsordninger (SFO) for børn i skolealderen.
Aldersopdelingen kan variere lidt fra kommune til kommune.
Hvis I ønsker at få jeres barn...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!
Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".
Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.
Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.
Venlig hilsen
Helt Utrolig Lettet