Annonce

Annonce

Svar: Amning - 2 mdr.


24. april 2007

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Helle

Dannelse af mælk handler om udbud og efterspørgsel og det betyder at jo mindre din dreng dier hos dig, jo mindre mælk danner du. Det vil sige at hvis du går ind og erstatter 2 amninger med en flaske, så vil din mælkeproduktion nedsættes fordi din krop regner med at der ikke er behov for så meget mælk.

Du skal naturligvis være sikker på at din dreng spiser godt, hver gang han ammes, så du er sikker på at han er rigtig mæt og derfor ikke behøver mælk igen en time efter. Det vil således være rigtig godt, hvis du kunne forsøge en rytme som lyder at du ammer fra en side, lader ham spise godt i bund der - evt. skifte ammestilling undervejs, så skifter du ham så han vågner op til dåd og så lægger du ham til modsatte bryst. Nogle gange vil han spise kortvarigt der, andre gange længere tid og atter andre gange vil han bare sove og så har han ikke behov. Men tilbuddet skal være der.

Herefter bør han kunne sove nogle sammenhængende timer og virker han søgende kan du forsøge at give ham en sut. Da du skriver at han tager godt på, så kunne det jo tænkes at han ind imellem har behov for at sutte for at få mælken sendt videre i systemet uden at få mælk igen og her er sutten en god ting.

Du skal regne med at han skal spise mindst 6 gange i døgnet og det svarer til hver 4 time - det er fire timer fra en amning starter til den næste begynder. Det vil sige at selvom du starter med at amme kl. 12 og han først er færdig med ...


Annonce

... at spise kvart i et, så skal han stadig lægges til igen inden kl. 16. Om natten må han gerne sove længere stræk, men tilgengæld vil han jo så have behov for hyppigere amning for ikke at komme i underskud. Nogle børn har brug for 8 amninger i døgnet.

For nogen er det vigtigt at kunne supplere sin amning. Det kan handle om at man gerne vil kunne tage steder hen, at man synes det er rart at barnet lærer også at tage en flaske, at far kan tage over eller man kan have andre grunde. For ikke at fjerne stimulationen fra brystet, så vil det være en god idé at man f.eks. supplerer ved at tilbyde lidt ekstra mælk i forbindelse med en amning, så ledes at din dreng starter med at die hos dig og når han så er færdig med at amme, så tilbyder du en sutteflaske. Så stimulerer du og samtidig får han også lidt ekstra og sover måske et lidt længere stræk.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Man kan også gøre det at man supplerer ved at erstatte en amning. Hvis man gør dette dagligt, så vil mælkemængden sandsynligvis påvirkes af dette og ønsker man at opretholde samme mængde, så vil du skulle malke ud. Fordelen ved dette er jo så at din dreng kan få din mælk på flaske.

Det er dog sådan at det er meget lettere at spise af en flaske og det betyder også at der er en risiko for at barnet fravælger brystet og vælger flasken og det skal man være bevidst om. Man skal således gennemtænke de valg man tager.

Håber at mine tanker hjælper dig lidt videre. Rigtig meget held og lykke:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.

Kan jeg reetablere amning?

Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.

Fortvivlet situation

Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - 11 måneder

Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Boel-prøve

Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.

Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...

Læs mere i Babylex

Lus hos børn

Rigtig mange familier oplever, at deres børn kommer hjem med lus, og det bedste du kan gøre er at kæmme dit barn. Kæmning gør du bedst således:

1. Først vasker du barnets hår almindeligt. Helt våde lus sidder stille, men hvis lusene er tørre eller kun let fugtige, så bevæger de sig rundt. Våde lus er derfor lettere at få fat i. Sæt barnet på en stol foran dig, så du sikrer dig en god arbejdsstilling. Det tager tid at kæmme hår.

2. Så kommer du en god portion balsam...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Hvor blev jeg glad for, at du også mener, at min moderlige intuition har noget på sig. At få at vide at ens intuition kan være ok, giver selvtillid. Giver troen på, at man godt kan finde ud af at være mor...

TAK, Lene


Annonce