Svar: Søvn og amning - 4 mdr.
Kære trætte mor
Jeg kan godt forstå at du gerne vil amme så længe som muligt og det lyder også umiddelbart som om du har fint med mælk til din lille dreng. Problemet er bare at han spiser hyppigere om natten end om dagen og det er det, du skal have vendt.
Når han om morgenen kan klare sig længe uden mad, så er det helt sikkert fordi han er tanket godt op om natten. Det er sådan at man producerer mere af det mælkestimulerende hormon prolactin om natten og da man om natten ofte ligger ned, lyset er slukket og der er mere ro på, - ja så får din dreng rigtig meget mælk her.
Han har en alder nu, hvor han begynder at opleve verden mere og samtidig også har behov for at sætte din mælkeproduktion lidt i vejret fordi han er blevet det større og netop hyppig amning og også amning om natten giver ham det han har behov for.
Jeg vil derfor foreslå dig at du forsøger at lægge ham hyppigere til ...
... om dagen og at du forsøger at få ham til at spise fra begge bryster i løbet af dagtimerne. Lidt ligesom du gjorde i begyndelsen.
Du kan gøre det at du starter med at lægge ham til den ene side, skifter ham undervejs, når han er ved at falde i søvn eller virker træt og læg ham så til den modsatte side.
Og/eller du kan prøv at lægge ham til som det første, når han vågner, lad ham spise godt fra den ene side og læg ham så til den modsatte side, når han skal til at sove igen. Som du gør det lige nu, så ammer du ham imellem de to lure, således at han f.eks. vågner kl. 11, du ammer 11.45 og han puttes igen kl. 12. Det samme kl. 15.
Jeg tænker at du skal starte med at amme ham kl. 11 når han vågner og igen kl. 12 inden han skal sove. Og igen om eftermiddagen amme ham kl. 14, når han vågner og igen f.eks. kl. 16-16.30 inden han så powernapper kl. 17.
Rigtig meget held og lykke fortsat:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.
Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...
Viden om børn:
Moderkagebiopsi, moderkageprøve
En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.
Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...
Vuggedød - uventet spædbarnsdød
Den egentlige årsag til vuggedød eller pludselig spædbarnsdød kendes ikke. Men man ved, at der er visse faktorer, som har betydning. i 1980erne døde over 100 spædbørn hvert år uventet under søvn og siden 1990erne er antallet faldet drastisk. I dag er det under 10 børn om året i Danmark, der rammes af vuggedød.
Faldet i vuggedød skyldes i høj grad følgende anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen:
1. Læg altid barnet til at sove på ryggen. Hvis barnet sover på maven, er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.