Annonce

Annonce

Brev:

Jern og amning


9. december 2006

Alder:
11 mdr.

Jern og amning

Kære Helen

Vi har store problemer med at give vores elleve måneder søn jern. Han har ikke fået det halvdelen af dagene siden han blev seks måneder. Dels fordi han har spyttet det ud, og dels fordi han længe har villet spise selv (med fingrene). Vi får lov til at supplere lidt med ske, ellers ville han bestemt heller ikke få nok at spise. Han er i forvejen ikke en storspiser. Vi putter jerndråberne på skeen og dækker dem til med mad, og nogle gange lykkedes det da.

Nu overvejer vi at blande jern i en mindre portion øllebrød, som er noget af det, vi får lov til at give ham med ske. Problemet er bare her, at vores søn får flødeskum i og på sin øllebrød. Optagelsen af jern hæmmes jo af mælkeprodukter. Er det så helt meningsløst at give ham jerndråberne på denne måde?

Jeg kan nærmest ikke se, hvordan vi ellers skal få ham til at tage dråberne.

Er det et stort problem, at han ikke har fået jern i det omfang, han burde?

Jeg har tænkt mig at fortsætte med at give ham jern, når han bliver et år, fordi han ikke har fået tilstrækkeligt før denne ...


Annonce

... tid.

Desuden vil jeg gerne høre, om vi bør gå fra sødmælk over til letmælk eller skummetmælk, da vores søn får flødeskum på sin øllebrød hver morgen, og det er jo temmelig fedtholdigt. Jeg har læst et sted, at dyrisk fedt allerede begynder at sætte sig i blodårerne fra barnets start.

Jeg ammer stadig. Morgen (mit gode bryst), eftermiddag (mit gode bryst), aften (begge bryster) og nat (begge bryster). Jeg ved godt, at min søn ikke behøver mælk om natten med den alder, han har. Mit problem er bare, at han rent faktisk virker sulten; det virker ikke, som om det bare er for hyggens skyld. Mit barn havde en meget hård start på livet, hvor jeg føler, hans behov for mad ikke blev tilgodeset ordentligt. Derfor har jeg altid siden været så bange for, at han skulle være sulten.

Følgelig har jeg simpelthen så svært ved at vænne ham af med at spise om natten, når jeg er så sikker på, han er sulten. Har du et godt råd?

Jeg bør vel også stoppe med eftermiddagsamningen for at få ham til at spise mere til aften. Men mætter mælk da virkelig så meget?

Med venlig hilsen
K.

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Pas godt på babynumsen i sommervarmen

Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.

For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

24. juli 2025 | Opdragelse | 13 mdr.

Bedre spisevaner og bideri

Kære Helen, Du har tidligere hjulpet os med gode råd og ro i maven, så jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


14. juli 2025 | Udvikling | 9 mdr.

Fravær og tilknytning

Kære Helen Jeg er lidt bange for at jeg har skadet min søns og min relation...

Læs hele brevet og Helens svar


7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Søvn - terroristen

Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.

Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad

Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...

Læs hele brevet og Helens svar


21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Hjælp til putning - 13 mdr.

Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Cykelstol

De fleste børn vil fra ca. 9 måneders alderen sidde så stabilt, at de begynder at kunne sidde i en cykelstol monteret på en voksencykel.

Vælg en stol som har justerbare fodstøtter og remme til at spænde fødderne fast, så barnets fødder ikke kan komme i klemme i hjulet. En frakkeskåner på hjulene, kan være en god idé at sikkerhedshensyn.

Cykelstolen skal være spændt fast til cyklens stel. Det er ikke sikkert nok, hvis den kun er spændt fast til bagagebæren.

Læs mere i Babylex

Tænder

Der er stor forskel på, hvornår børn får deres første tænder. Nogle bliver født med en tand eller to. Andre er over et år før den første tand melder sig.

De fleste børn får dog deres første tænder omkring 6 mdr.´s alderen og vil have et komplet sæt tænder omkring 3 års alderen, dvs. 20 tænder.

Mange børn får ondt i gummerne, når tænderne bryder igennem. Her kan det hjælpe med en bidering, eller noget koldt at bide i f.eks. et stykke agurk. Skær en skive agurk på...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Mange tak for dine mange meget gode og brugbare råd. Jeg er glad for at man kan skrive til dig. Ingen som jeg har mødt har så mange gode konkrete råd som du har og samtidig kan man altid mærke at det er med et stort hjerte. Tak! Persi


Annonce