Brev:
Pottetræning, er det for tidligt?
Allerførst en tilbagemelding på det med at Alfred ikke var til at lokke til at gå. Efter at vi er begyndt at lade klapvognen stå herhjemme er der ingen problemer med at han går turen ned til vuggestuen.
Vi er i den heldige situation at vi kan tillade os det er hele foregår i hans tempo, så i morges var der fx tid til at kigge på fiskene i dyrehandlerens vindue. Han vil dog stadig ikke gå på trappen når vi er med (Kan godt når vuggestuen er på tur). Men det er ok med mig, at vi bærer ham op og ned så længe han går og gider gå resten af vejen.
Jeg kom i går ned for at hente ham lige efter middagsluren og så at nogle af de lidt yngre børn sidder på ...
... toilettet/potte efter middagsluren og snakkede med pædagogen om, at vi så småt skulle prøve at lokke Alfred til at bruge toilettet eller en potte. Men jeg ved ikke om det er for tidligt. Han kommer endnu ikke og siger til, hvis han har lavet i bleen og virker heller ikke synderligt interesseret i at de andre børn bruger toilettet/potten i vuggestuen.
Han er nu 22 mdr så jeg ved ikke om det som sagt er for tidligt, at vi går igang og hvis ikke, hvordan griber vi det så an. Er det noget med at sætte ham på potten fx hver aften inden sengetid eller hvordan? Og hvad er bedst at bruge toiletindsats eller potte??
Som altid tak for en super brevkasse og god weekend
Mai-Brit
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. maj 2025 | Sovevaner | 21 mdr.
Kære Helen, Vi håber, du kan hjælpe os med at skabe en kortere og endnu...
2. maj 2025 | Udstyr | 22 mdr.
Kære Helen Som du ved, så har vi store udfordringer med storesøsters (22mdr)...
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
10. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Reaktion på at være blevet storesøster
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om min datter på 22mdr som er blevet...
4. april 2025 | Sovevaner | 22 mdr.
Opfølgning på opvågninger om natten - 22mdr
Kære Helen Tak for dit svar vedr. mit brev om min datters opvågninger....
Viden om børn:
Slik
Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.
Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.
Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.
Ifølge...
Rhesus-uforlignelighed
Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.
Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.
Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.