Annonce

Annonce

Svar: Pottetræning, er det for tidligt?


10. november 2006

Kategori:
Alder:
22 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Renlighed.

Kære Mai-Brit

Renlighed er noget man modnes til og ofte er det først omkring 3 års alderen at de fleste børn kan kontrollere vandladning og afføring.

Som du beskriver Alfred, så lyder det som om det er for tidligt, hvilket også lyder sådan i forhold til hans alder, Han er jo endnu ikke 2 år.

Når Alfred kan holde sig tør i tre timer, så er det et tegn på at samarbejdet kan begynde. Og derudover, så er det bedste tegn til samarbejde at han selv meddeler at nu vil han ikke bruge ble mere.

Årstiden taler imod at forsøge renlighed. Det er langt lettere at få en succesoplevelse om sommeren, hvor barnet har mulighed for at gå uden ble. Det kan være en hjælp til at give barnet en fornemmelse af, hvad det drejer sig om. Samtidig er det også vigtigt at barnet kommer på toilettet, når det skal og i vintermånederne, hvor der ofte er en del mere tøj på, så er det meget svært at når og så sker der flere uheld. Det er alt for synd for barnet.

I princippet er det bedre at have en ble på og måske nå at sige til og få succes med en tør ble, end at få bleen af for tidligt og blive ...


Annonce

... ked af det, når der sker uheld.

Som regel bliver børn renlige med vandladning før afføring og som regel bliver børn også renlige om dagen før om natten. Da det er en proces som barnet er igennem, vil barnet ofte komme og fortælle at det har lavet i bleen, herefter kommer det og fortæller at nu laver det i bleen, for tilsidst at nå at sige til inden.

Ud fra dit brev så er jeres søn slet ikke nået til overhovedet at være opmærksom på at han rent faktisk laver noget og sige til omkring det. Dette skal han først opdage - og mon ikke næste sommer vil være fin til det.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 11. okt.: Børn & Søvn - Sådan får du dit barn til at sove, Gentofte bibliotekerne

Se flere foredrag med Helen ...


Det tager således tid og de fleste børn er som sagt lidt mere end tre år, før de har kontrollen over vandladning og afføring, så det skal nok komme, men det skal være i hans eget tempo.

Hvorvidt man skal bruge potte eller toiletsæde afhænger helt af barnet og hvad barnet helst vil. Nogle børn vil helst på potte fordi de ser andre børn sidde på en sådan, andre børn vil hellere på toilettet fordi de vil være ligesom mor og far. Det må tiden vise.

Rigtig meget held og lykke med ham:o) Og også god weekend til jer.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerskeAnnoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere herLæserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

11. september 2022 | Renlighed | 4 år, 1 mdr.

Laver lort i underbukserne

Kære Helen Vi oplever udfordringer i forhold til afføring herhjemme. Vores...

Læs hele brevet og Helens svar


31. juli 2022 | Renlighed | 3 år

3 årig blefri

Hej Helen. Jeg har en søn, der lige er blevet 3 år. Han har egentlig længe...

Læs hele brevet og Helens svar


26. juli 2022 | Renlighed | 2 år, 10 mdr.

Hjælp til at smide bleen - 2 år, 10 mdr.

Hej Helen. Du har tidligere hjulpet os med gode råd til vores mange...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fennikel, Fennikelte og børn

Fra 6 mdr´s alderen kan du give børn rigtig mange forskellige slags grøntsager. Vær dog opmærksom på bl.a. fennikel, som indeholder nitrat, og som derfor ikke bør udgøre mere end 1/10 af portionen. Alternativt bør det kun gives med 14 dages mellemrum.

Nitrat omdannes let til nitrit. Nitrit i stor mængde giver opkastninger og blåfavning af huden, fordi det reagerer med blodets hæmoglobin, så det ikke kan binde sig og transportere ilt rundt i kroppen.

Det anbefales...

Læs mere i Babylex

Børnemad

De første måneder at barnets liv kalder man for mælkeperioden, da barnets mad udelukkende består af mælk. Barnet ernæres her enten af modermælk eller af modermælkserstatning. Når barnet er mellem 4-6 mdr kan barnet begynde at få lidt skemad.

Den periode som afløser mælkeperioden kaldes overgangsperioden. Den varer til barnet er ca. 9 mdr gammelt. Det er overgangen fra flydende mad, til mad med struktur og klumper til mere og mere bid og mad i stykker, til at barnet kan spise mere...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for en fantastisk hjemmeside. Hvem er det egentlig udover dig som besvarer alle disse spørgsmål på denne side. For du kan da umuligt besvare dem alle ...

Tak for fantastiske guldkorn.

Mor til Mathias knap 8 måneder


Annonce