Brev:
Vække for at få mad
Hej
Har en lille datter på knap 7 uger. Hun får udelukkende mme og trives fint med det. Mit spørgsmål lyder på om det med at vække barnet ca. hver tredje-fjerde time også gælder om aftenen?
Min datter får som regel en flaske ved 18-19 tiden, og ca. ved 20-tiden viser hun træthedstegn og bliver puttet. Hun kan så faktisk sove indtil ca. klokken 2 om natten, så det er jo et langt stykke tid. Men så er jeg jo blevet i tvivl nu om jeg skal vække hende ved 22-23 tiden og tilbyde hende en flaske?
Har prøvet det nu i 2 dage, men hun tager næsten intet af flasken (ca.50 ml), og falder faktisk i søvn igen med det samme, og vågner så alligevel ved 2 tiden om natten og så igen ved 6 tiden.
Jeg har selvfølgelig prøvet det for at se om den lange "lur" kunne være om natten istedet for om aftenen, men noget tyder jo på, at hun har behov for det mme hun spiser i løbet af natten, det er dog meget forskelligt, hvor meget hun tager om natten, en nat ...
... kan det være 110-120 ml og andre nætter 50-60 ml.
Det skal siges at hun er en langsom spiser, fordi hun er utrolig længe om at "bøvse", og hvis ikke hun får "bøvset" får hun problemer med luft i maven og kan næsten ingenting spise fordi hun nok føler sig mæt.
Har en datter i forvejen, som nu er 4 år, og da hun var spæd var det bare så nemt, for hun vågnede fast ca. hver tredje eller fjerde time og spiste store portioner og sov natten igennem da hun var 2 måneder, så der behøvede man ikke være i tvivl om man skulle vække hende for hun vågnede af sig selv.
Jeg ved selvfølgelig godt at man ikke kan forvente at få en hel nattesøvn uden afbrydelser, når hun kun er 7 uger, men alligevel ville det da være fint, hvis man kunne skubbe den lange "lur" til om natten, når hun nu åbenbart kan sove så længe om aftenen.
Hvad mener du? Skal jeg vække hende eller er det bedst for hende, at hun selv laver rytmen?
Hilsen den forvirrede 2.gangs mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...
19. maj 2025 | Sygdom | 1 mdr.
Hej Vi har en baby, som godt kan være meget døsig og træt. Hun er svær at få...
15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.
Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
Viden om børn:
Hoppegynge
Små børn skal have mulighed for at bevæge sig så meget som muligt i dagligdagen. Men, en hoppegynge anbefales ikke.
En hoppegynge belaster barnets ryg og ben, og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge. Når barnet sidder i en hoppegynge, er det en passiv bevægelse, og selve hoppet kan give barnet mange stød op i ryggen.
De fleste børn begynder omkring 6 måneders alderen at lave hoppebevægelser, og de vil ofte gerne hoppe på forældrenes skød....
Leg
For det lille barn er leg meget vigtigt, da det er igennem leg, at barnet udforsker verden og dermed udvikler sig. Og I begyndelsen er I forældre det bedste legetøj, og jeres barn vil elske jeres mimik, lyde og berøring.
Jeres barn har stor glæde af, at I tumler, triller, hjælper barnet med at cykle med benene, danser med barnet i armene... Ligesom jeres barn har brug for at mærke jer tæt på, ligge hud-mod-hud, blive kysset, krammet, kærtegnet og sunget for.
I takt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.