Brev:
Nægter mælk, 4 mdr
Hej
Freja er lige blevet 4 mdr og vil ikke have mælk. Hun er flaskebarn og på den allergivenlige erstatning (nutramigen og profylac). Hun spiser på en god dag 600 ml i døgnet, men tit bliver det kun til 400 ml og det har nu stået på i næsten 2 måneder. Før det spiste hun ca 1000 ml. Vi begyndte på mos da hun var 3½ måned fordi hun ikke spiser mælken og det tager hun med stor glæde - hun vil dog under ingen omstændigheder have grød, da der er MME i.
Hver gang hun skal have mælk bliver hun dybt ulykkelig og er svær at trøste igen. Jeg tilbyder hende mælk efter 3 timer og så 1 gang i timen indtil hun overgiver sig og tager noget. Der kan desværre godt gå både 6 og 7 timer før det sker og som regel tager hun 100 ml, hvis vi er heldige 150 ml.
Vi troede i starten at det hang sammen med at vi ...
... skiftede til Nutramigen da profylac er i restordre, men efter jeg har fået fat i et par dåser profylac må vi konstatere at det ikke har nogen indflydelse overhovedet.
Hun vokser fint i længden, men hun tager ikke på i vægt. Hun har efterhånden ingen elastikker på arme og ben, ingen dobbelthage og man kan se ribbene når hun ligger ned. Det påvirker hendes søvn en del. Hun har aldrig sovet meget i løbet af dagen, men nu bliver det til maks 2x½ time. Før sov hun 9 timer i træk om natten men det gør hun ikke mere. Hun vågner og er sulten, men vil ikke have noget at spise, så hun sover først efter en times tid når hun går omkuld af træthed.
Jeg aner ikke hvad jeg skal stille op! Jeg kan bare se at hun ikke trives optimalt nu og jeg er ved at være desperat over de daglige kampe over mad.
Hilsen
Ane
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
Viden om børn:
Kræsenhed
Når barnet er kommet i gang med skemaden, så er det meget vigtigt at introducere så meget forskelligt af familiens mad som muligt.
Når barnet først er blevet 1 år, så er appetitten og lysten til at smage noget nyt ikke særlig stor.
Prøv altid at servere det samme for barnet som I selv spiser og se altid ud som om I nyder maden. Lad være med at vise barnet for meget interesse, men lad det spise uden at presse det.
I må respektere at der er noget mad,...
Kosttilskud - børn
Følgende kosttilskud anbefales til børn:
- D-vitamin tilskud gives til alle børn i alder 0-4 år. Der gives 10 mikrogram dagligt. Børn med mørk hud og/eller børn, som går klædt, så kroppen er tildækket om sommeren skal forsætte med D-vitamin gennem hele barndommen/livet.
- Calcium gives til børn, der har mælkeallergi eller til børn, hvor forældrene ikke ønsker at give deres barn mælkeprodukter. Der gives 500 mg dagligt fra 1 års alderen.
- Jerntilskud...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.