Brev:
Aftenflaske, urolig søvn og bløde børn
Hej Helen
Så kan vi endnu en gang godt bruge lidt råd fra dig. Vi var glade for dem, vi fik i tiden med kolik, store problemer med at sove o.m.a. :o)
Vores datter har nu rundet et år (er knap 13 mdr.) og er en glad pige med masser af fart på og et højt humør. Hun begyndte at kravle en uge før sin fødselsdag og elsker at gå rundt med sin gåvogn. Hun trives i sin dagpleje og er meget udadvendt.
Vores lille kæphest pt. er dog, at hun stadig får en flaske, inden hun skal i seng. Hun får ca. 100 ml. erstatning egentlig mest for hyggens skyld, da hun som regel spiser rigtig fint til aftensmaden. Rutinen er tandbørstning efter flaske, så der er ingen fare for tænderne. Hvornår bør man stoppe med en sådan flaske og har du nogle gode forslag til, hvordan vi kan gøre det?
Mht. hendes søvn så er den begyndt at blive meget urolig. Når hun bliver lagt vågner hun ofte flere gange og skriger/græder meget voldsomt. Det samme kan ske om natten og nogle gange over flere timer. Det er selvfølgeligt hårdt for os ...
... ikke at få vores søvn, men det er også frustrerende, at hun bliver så ulykkelig. Når vi tager op ’kaster’ hun sig rundt på armen af os og kan tit ikke rigtig finde hvile. Hvad kan det skyldes, og er der noget vi kan gøre for hende? De nætter hvor det har været rigtig slemt, kan vi mærke dagen efter, at hun ikke virker helt udhvilet.
Et helt andet spørgsmål er vedr. ’bløde børn’ (dvs. tendens til hypermobilitet uden at være det). Vi har fået at vide, at hun muligvis er et blødt barn, og hun bl.a. derfor skal have sko og støvler med ekstra meget støtte, samt at hun skal bruge sandaler som hjemmesko. Er det noget du kan fortælle os mere om?
Vi har kontaktet sundhedsplejersken som sagde, at man alligevel ikke ved det før 2½-års alderen, men vi synes der er længe til, hvis vi bør være opmærksomme på noget. Hvad kan vi holde øje med for at finde ud af om det bliver mere udtalt og hvordan kan man evt. se det med det med den alder hun har nu?
På forhånd tak.
Mange hilsner
Prinsessens mor og far :-)
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
21. maj 2025 | Sovevaner | 13 mdr.
Kære Helen Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
29. april 2025 | Diverse | 10 mdr.
Kære Helen. Tak for dit sidste svar angående mad. Jeg synes, at det går...
Viden om børn:
Klumpfod
Når børn fødes med en fod, der er bøjet indad, hvor fodsålen peger bagud og fodryggen fremad, så kalder man det klumpfod. Der er ca. 1 ud af 1000 børn der fødes med klumpfod og ca. halvdelen af disse har misdannelsen på begge fødder.
Man ved ikke hvorfor nogle børn fødes med klumpfod, men der er en vis arvelig tilbøjelighed. Man siger at risikoen for at føde et barn med klumpfod øges med en faktor 30, hvis en søster eller bror har lidelsen.
Drenge fødes hyppigere...
Gulsot nyfødt
Ca. 60% af alle nyfødte får en gullig farve i huden, det kaldes gulsot eller icterus/ikterus. Det opstår ofte, når barnet er 2-3 dage gammelt, og det topper, når barnet er 5 dage.
Gulsot er hos de fleste børn en ufarlig tilstand, som ikke skader barnet, og som ikke kræver behandling. Det opstår, fordi børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Jeg vil blot sige dig tusind tak for din hjælp. Min egen sundhedsplejerske synes jeg ikke er til at snakke med, så det er en stor trøst at kunne vende sig til dig og din brede viden. Jeg tror at du kender mig og min søn bedre end hun gør.
Jeg er særlig glad for dine hurtige svar, når jeg ikke har formået at formulere mit problem så jeg har været nød til at spørge igen...
Det er rart at have dig i baghånden og jeg har anbefalet dig til alle de nybagte mødre jeg kender.
Tak!!