Brev:
Vil ikke spise skemad - 6 mdr.
Jeg har tidligere skrevet til dig og tak for dit svar. Vi har givet vores dejlige datter almindelig mad med mælk, og det synes at gå godt...altså ingen tegn til mælkeallergi.
Nu er hun blevet 6 mdr. vejer 9.9 kg.og er 76 cm lang. Altså en STOR pige. Vi var godt igang med grøntsagsmosen og introducerede grøden, og det gik også fint. Men så fra den ene dag til den anden ville hun ikke have det. Hun lukker munden fast i, og vi skal være heldige hvis hun spiser en nogle få skefulde. Flaske vil hun under ingen omstændigheder have. Vi har også forsøgt vælling på kop og med ske, men uden held. Det virker, som om hun ikke kan lide det. Så jeg synes, jeg er tilbage ved år 0 hvor brystmælk er det eneste, der duer.
Vores rytme ser nogenlunde sådan ud.
Tidlig morgen kl 6: ammes
Kl 8.30-9.00 tilbydes grød, vand på kop. (ammes evt)
Sover ca 1½ time
Kl. ...
... 11.30-12.00 tilbydes grød evt med frugt og vand
Kl. 13.00 ammes og puttes til middagslur.
Kl. 15-16 tilbydes frugtmos.
Kl. 17.30 evt lille lur.
Kl. 18.00 grøntsagsmos og vand
Kl. 19.30 ammes og puttes i seng, forsøgt med grød
Kl. 01-02 ammes.
Vi har givet kartofler, gulerødder, broccoli, majs og blomkål. Grøden har været fuldkornsgrød med frugt, havre-hvede grød med frugt og havregrød. Vællingen har været med rismel og majsmel.
Rutinen er dog ret løs. Men det er nogenlunde, det vi har forsøgt. Vi har prøvet alt. At det er far, der giver, at hun spiser før os eller sammen med os. Der var et par dage, hvor hun ikke var helt i sit vanlige gode humør...vi mente at hun måske var ved at blive syg eller tænder på vej, men intet holdt stik.
Vi kan ikke komme på noget, som skulle have taget modet fra Sofie. Hvad gør vi? Problemet har stået på i en uges tid.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
26. juli 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Jeg er førstegangsforælder og mor til en dejlig dreng på fem...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
Viden om børn:
Faderskab
Et barn, der er født i Danmark, skal som udgangspunkt have registreret en far. Det er vigtigt, fordi barnet har ret til at kende sin biologiske baggrund, og fordi faderskabet giver både barnet og faren en række rettigheder og pligter.
Hvis I forældre er gift, så får faderen automatisk faderskabet. Hvis I forældre ikke er gift, så skal du ansøge om faderskabet - og det skal du gøre i forbindelse med barnets fødsel og inden for 4 uger. Hvis I ikke har anmeldt faderskabet inden for...
Sut
Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.
Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.