Brev:
Afviser brystet og flasken
Hej Helen
Jeg henvendte mig til dig den 5 August vedr min datter der er født 8 uger for tidligt. Det var vedr opstart på morgenmad og daglig rytme. Jeg modtog en rigtig grundig og konkret besvarelse. Tusind tak for det.
Jeg har nu i en uge fulgt dit forslag for dagsrytme og det fungere godt med skemåltiderne (3 X pr dag) og soverytmen, men det store problem er, at hun ikke vil ammes mere (dog gerne hvis hun vågner tidlig morgen). Jeg har gennem lang tid bøvlet med at få hende til at tage brystet om eftermiddagen, men nu er det altså også hele dagen, selv om aftenen inden putning at hun ikke vil.
Min mand og jeg har forsøgt X ...
... flere at give hende flaske, men det er totalt umuligt. Hun vil gerne have mælk af kop (uden tud), men drikker højest 1 dl af gangen. Idag har det samlede væske indtaget været således: Tidlig morgenamning + mælk på kop ca 2 dl + vand på kop ca 1.5 dl + det vand/mælk der er i grøden.
Jeg kan se det er alt for lidt, men hvad skal jeg gøre? Er det vigtigt at forsætte med at prøve at få hende til at tage en flaske? Eller skal jeg bare forsætte med kop og evt give hende lidt A38 om eftermiddagen for at supplere mælke indtaget? Skal brugen af A38 være begrænset?
Håber du kan hjælpe mig endnu engang.
Venlig hilsen mor til præmatur pige.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen. Vi har haft - og har fortsat store udfordringer med vores...
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Hej Helen, Min søde datter er startet i dagpleje her d 1 maj. Indkøringen er...
14. maj 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Svær søvnmangel pga mange opvågninger
Kære Helen Min datter er netop blevet 10 måneder og jeg skriver til dig for...
Viden om børn:
Hår - babys hårpragt
Nogle børn fødes med fyldig hårpragt, mens andre kun har små dun. Håret tykkelse, længde og farve kan variere.
Selvom barnet fødes med meget hår, er der ingen garanti for, at håret bliver siddende. De fleste børn mister en stor del af deres hår, når de er 3-4 måneder gamle. Det sker både, fordi de ligger meget ned, og fordi det hår, der blev dannet i fosterstadiet, ofte falder af på én gang.
De nye hår, som vokser frem, er ofte tynde og fine i forhold til det...
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Vi vil bare sige dig tusinde tak!! Det er uvurderligt, at du findes og giver så mange gode råd! Men det bedste er, at du er så anerkendende i dine svar om alverdens små og store problemer hjemme i de små familier. Det er en rigtig rar følelse, at man ikke behøver holde sig tilbage, når man skriver til dig, fordi du aldrig dømmer i dine svar. Så tusinde tak for en fantastisk brevkasse!
Hilsen drengens forældre