Svar: Mad 6 måneder - nervøs for at det sætter sig fast i halsen
Kære Maria
Jeg synes at jeres madplan ser rigtig fornuftig ud i forhold til Jonas' alder. Det gør ikke noget at han starter dagen med mælk, når han ellers er så glad for at spise resten af dagen. Sådan er børn så forskellige og det kan sagtens ændre sig med tiden.
Måske er der mulighed for at han kan få noget morgenmad hos dagplejeren, så bliver morgenerne heller ikke så stressede for jer og det kan måske bedre hans appetit.
Jeg studser lidt over at du giver hvedegrød? Hvede indeholder meget gluten og derfor synes jeg ikke du skal give for meget af dette. Hvad med flerkornsgrød - der findes mange forskellige slags.
Det lyder som en rigtig god idé at begynde med lidt kogt kød eller fisk i grøntsagsmosen. Det er godt hvis børn lærer fra de er små at spise fisk. Især er det godt at tilbyde barnet forskellige typer af fisk. De fede fisk er især ...
... laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk.
Børn under 14 år bør kun spise begrænset mængde af rovfisk. Det er tunbøffer, sværdfisk, sildehaj og gedde. Det skyldes at der er risiko for forurening af kviksølv. Tun på dåse er dog i orden, da de oftest indeholder meget lidt kviksølv.
Det er risikabelt at give din dreng noget at sidde med, som han kan bide i stykker. Derfor tænker jeg at det bedste er en brødskorpe, altså endeskorpen fra et brød. Det er ikke for hårdt og her har han en mulighed for at kunne sidde og blødgøre det med spyt og øve sig i at tygge lidt i det. En gulerod, som der bliver bidt et stykke af kan lettere sætte sig fast i halsen. så lige i forhold til din dreng, ville jeg nok være lidt påpasselig, så længe han ikke er ældre. Om 2 måneder ser verden anderledes ud:o)
Fortsat held og lykke med ham:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Flaskegivning
Når du giver dit barn flaske, så er det vigtigt, at du gør det til en hyggestund for jer begge. Det er vigtigt, at du sidder godt, og det er vigtigt, at dit barn har kropskontakt, når det spiser. Derfor er det rigtig godt, hvis du kan sidde med dit barn i din favn og ikke lader barnet ligge alene med flasken.
Når du sidder med dit barn i dine arme og giver barnet flaske, så sørg for, at barnet en gang imellem får en pause, hvor det har mulighed for at komme af med en bøvs. Sid...
Strækmærker
Under graviditeten oplever mange kvinder at de får strækmærker i takt med at maven vokser.
Har man først fået strækmærker forsvinder de ikke igen, men de bliver som regel næsten usynlige indtil en næste graviditet.
Mærkerne skyldes bristninger i underhuden. De kommer både fordi at maven vokser, men også fordi der sker nogle hormonelle forandringer. De kommer ofte på maven, lårene, brysterne, ballerne og/eller armene, og i starten ses de ofte som rosa eller blålige...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.