Brev:
Mad 6 måneder - nervøs for at det sætter sig fast i halsen
Hej Helen
Jeg har lige et par spørgsmål om mad. Jonas er nu blevet et halvt år og har det rigtig godt. Han kravler rundt for fuld skrald. Han får tre måltider om dagen og MME ved siden af. Dog synes jeg, at jeg har lidt problemer med at få ham til at spise morgenmad.
Vores madplan ser således ud:
Står op kl. 05.30-06.00. Får her en lille ammetår.
Kl. 06.30-06.45 spiser vi morgenmad og han får havregrød blandet med banan, da han ellers ikke vil spise det. Får vand til.
Får efterfølgende en flaske, 200 ml.
08.30-09.00 bliver han puttet og sover 1-2 timer.
Får flaske når han står op, 250 ml.
11.30-12.00 spiser vi frokost, her får han mannagrød, eller hvedegrød. Vil igen prøve med øllebrød, da det for nylig ikke var nogen succes. Får vand til.
13.00-14.00 puttes til eftermiddag, og sover 1-2 timer.
Får flaske når han står op 250 ml.
17.00 spiser vi til aften. Får kartoffelmos med forskellige grøntsager i. Får vand til. Skal nu til at introducere for kød og fisk.
18.30 er det tid til at putte og han får 250 ml. og sover fra ca kl. 19.00 til næste morgen kl. 05.30-06.00.
Jeg ...
... synes ikke at Jonas spiser særligt meget morgenmad da det er som om han ved at han får flaske, og hellere foretrækker den. Hvis jeg nu bytter om på flaske og grød er han jo for mæt til at spise grød.
Fra i dag skal vi alle ud ad døren kl. 07.45 (skole, arbejde og dagpleje), og jeg vil jo gerne have at han er mæt, når han kommer i dagpleje. Hvad tænker du om vores madplan? Skal vi gøre noget anderledes?
En anden ting er at jeg kan se på din hjemmeside, at det er nu at Jonas må begynde at have lidt mad i hånden, når han spiser. Problemet (for mig) med de ting du anbefaler som f.eks agurk, brødskorpe, og gulerod er, at Jonas har 6 tænder som er vokset helt ud. Det er nogle ordentlige bidder han så kan tage, og jeg er nervøs for at det sætter sig fast i halsen. Jeg ved ikke engang hvad jeg skal gøre hvis dette sker.
Kan du anbefale andre ting han kan sidde med eller skal jeg bare stole på at det nok skal gå? Han er selvfølgelig altid under opsyn, men derfor kan maden jo godt sætter sig fast alligevel.
En sidste ting: Hvad for noget fisk må han få nu?
Venlige hilsner fra
Maria
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
2. juli 2025 | Diverse | 7 mdr.
Hej Helen Her kommer så spørgsmål nummer 2: Hvordan er det med...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
Viden om børn:
Sushi til gravide og ammende
Gravide og ammende må meget gerne spise sushi, og det kan være en udmærket måde at få varieret sit indtag af fisk på. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage.
Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges. Fisken skal være frosset ned til til -20 grader i 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.
Vælger du at lave sushi selv, skal fisken på samme måde fryses ned...
Omega-3 og amning
Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.
Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse) og undersøgelser viser at indtag af fisk og omega-3 tilførelsen til barnet via modermælken har stor betydning helt op til barnets 2 års alder.
Et for lavt indtag af fisk og dermed omega-3 fedtsyrer er også sat i forbindelse med forringet finmotorik og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen!
Tusind tak for dit tip om "drilleblæren" og "drillenumsen". Det var lige i øjet!
Pludselig blev af-med-ble et projekt, som vores datter kunne forholde sig til og føle sig som en del af. Lige fra den håbefulde: "Vi skal nok få krammet på den drilleblære, ikk?" til den lettere truende: "Jeg har sagt til drillenumsen, at hvis den ikke opfører sig ordenligt, så ringer jeg til politiet, også kommer den i fængsel".
Så nu er hun uden ble (om dagen) og siger fint til selv og overholder de faste toilettider - om morgenen og aftenen og efter måltider - uden (ret meget) brok.
Tak for hjælpen. Det er stor lettelse for os ikke at skulle skændes med hende om den åndssvage ble.
Venlig hilsen
Helt Utrolig Lettet