Svar: Grød og vælling - 4 mdr.
Kære Mette
Tak for din tilbagemelding.
For det første synes jeg du skal prøve at gøre grøden tykkere, så det bliver mere som grød. Ellers minder det mere om vælling.
Når grøden er tykkere så mætter den på en anden måde. Mælken efterfølgende er så i den konsistens som mælk nu er og fylder godt op i maven sammen med grøden. Han må gerne få 100-150 ml mælk efter en portion grød på 1 dl.
Du har fuldstændig ret i at din lille dreng skal til at lære hvad det vil sige at være mæt og være sulten. På samme måde som han også skal lære at kunne mærke når han er træt og når han er frisk. Jeg synes ikke du skal "stopfodre ham", men prøve at give en god portion, som du også har gjort og hvis han så er mere sulten et par timer efter, så kan han jo få en flaske igen.
Med hensyn til vælling om natten, her må du gerne give ham 200ml, men så heller ikke mere synes jeg. Giv ham samme mængde som han er vandt til at få i almindelig mme.
Og så ...
... til sidst, så er det uhyre vigtigt at holde gang i hans mave. Egentlig bør han have afføring dagligt, da han kun får mme og ikke ammes, men der er nogen børn som har det fint med afføring hver 2 dag og det er så okay. Vel at mærke, hvis han ikke har ondt.
Hans afføring må ikke være hård eller knoldet - der skal ikke komme kugler i bleen. Afføringen skal være blød i konsistensen og du må gerne kunne se at han presser og laver i bleen, han kan også blive rød i hovedet; men du må ikke have fornemmelse af at det gør rigtig ondt på ham at komme af med sin afføring.
Du må gerne øge hans indtag af laktulose. Hovedreglen hedder 1 ml pr kg, men der sker ikke noget ved at give ham 10ml. Du kan give ham 5 ml 2 gange dagligt. Hvis du skal op på mere end 10 ml, så bør du drøfte det med lægen:o) Ikke fordi det er farligt, men fordi jeg synes at lægen skal være med inde over, han kender jer jo.
Håber jeg kom igennem det hele:o) Tak for dine pæne ord.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
Viden om børn:
Fisk og børn
Det er vigtigt at børn tilbydes fisk. Gerne flere gange om ugen, det vil sige næsten hver dag til frokost og et par gange til aftensmad.
Det er vigtigt at børn tilbydes forskellige typer af fisk. De fede fisk er især laks, sild og makrel. De mere magre fisk er skrubbe, rødspætte, sej og torsk. Fisk er rige på næringsstoffer som D-vitamin, selen og omega-3-fedtsyrer, som er meget vigtige for udviklingen af barnets hjerne.
Er dit barn mellem 0-14 år, er det vigtigt,...
Negle
Spædbarnets negle er meget bløde og i starten vil du fint kunne nulre neglene af.
Når neglene bliver hårde og adskiller sig fra blommen, så kan du begynde at klippe dem med en saks. Det er her vigtigt at du klipper neglene lige over.
Du kan evt. bruge en lille fil til at afrunde hjørnerne på neglene, så barnet ikke kan rive sig.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.