Svar: Flasketræning - 5 mdr.
Kære Anja
Tak for dit så positive brev:o)
Med hensyn til flaske om aftenen, så kan dette godt være vælling, men det vil nok være en god idé at prøve med almindelig erstatning i første omgang, simpelthen for at se om det kan mætte ham mere til natten, uden at skabe uro i maven. På flasken får man jo lettere mad og derfor kan der her glide lidt mere ned forhold til brystet. Det vil derfor mere være mængden der mætter end det egentlige indhold.
Da han gylper så meget som han gør og tilsyneladende trives godt med grød og mos, så synes jeg I skal prøve at bibeholde de 3 mindre måltider skemad i løbet af dagen.
Så for ikke at presse ham for meget i forhold til hans alder, så prøv i første omgang med de 3 mindre måltider skemad, samt almindelig modermælkserstatning til natten. Lad ham spise hvad han kan tage på flasken et sted mellem 100-200 ml er okay.
Det er meget sandsynligt at jeres dreng har vænnet ...
... sig til at spise lidt af gangen. Hvis han er bevet ammet hyppigt, så har han måske vænnet sig til at spise mindre mængder af gangen mod så at have behov for hyppigere mad. Sådan er der mange børn som spiser og det er således normalt. Lige nu drejer det sig måske derfor om at I hjælper ham til at blive fyldt lidt ekstra op, således at han nu både får grød og mælk. Hvis hans mave på den måde stille og roligt vænner sig til at rumme en lidt større mængde, så kan det godt spille ind på hans soverytme.
Det skal dog være en balance, for det er jo også vigtigere at han holder maden i sig, end at han proppes så meget at han gylper det hele op og det er en balance som er rigtig svær at finde.
Lige nu tror jeg at i skal prøve at fokusere på maden og de faste tider for lure og ikke helt så meget på hvordan I får ham til at sove, - det tager vi bagefter, når søvnen forhåbentlig bliver lidt bedre.
Fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet
Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. juli 2025 | Kost og ernæring | 2 år, 11 mdr.
Kære Helen, Det er første gang, jeg skriver til dig, og der kommer...
2. juli 2025 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Hej Helen Tak for din brevkasse :) Jeg har to spørgsmål i dag, men sender...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
Viden om børn:
Sygt barn
Det er altid svært at vurdere hvad et lille barn fejler, og er du i tvivl er det altid en god idé at kontakte lægen. Hellere en gang for meget end en gang for lidt.
De mest almindelige sygdomme hos børn er: Forkølelse, øjenbetændelse, mellemørebetændelse, lungebetændelse, maveinfektioner og skoldkopper.
Symptomerne er ofte: Manglende appetit, ondt i maven, opkastning og diarré samt feber.
Hvis det bliver nødvendigt at indlægge barent på sygehus er...
Klumpfod
Når børn fødes med en fod, der er bøjet indad, hvor fodsålen peger bagud og fodryggen fremad, så kalder man det klumpfod. Der er ca. 1 ud af 1000 børn der fødes med klumpfod og ca. halvdelen af disse har misdannelsen på begge fødder.
Man ved ikke hvorfor nogle børn fødes med klumpfod, men der er en vis arvelig tilbøjelighed. Man siger at risikoen for at føde et barn med klumpfod øges med en faktor 30, hvis en søster eller bror har lidelsen.
Drenge fødes hyppigere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.