Brev:
Eftermiddagssøvn, 4 måneder
Hej Helen
Jeg er ny hos dig, så jeg vil lige introducere min lille familie.
Eline er fire måneder i dag og bor samme med mor og far. Mor er på barsel de første 24 uger, derefter tager far ti uger og mor igen ti uger derefter, så vi er hjemme hos Eline til hun er 11 måneder.
Tiden herhjemme går fint. Eline virker til at trives, hun er glad og tilpas og vokser fint. Hun bliver ammet fuldt ud og det fungere fint. Vi skal om en måneds tid til at introducere noget andet, da far snart (19. april) skal overtage barslen, hvordan kan vi gøre overgangen mest blid for hende? Jeg skal skrive projekt, så jeg vil have mulighed for at amme morgen, eftermiddag og aften og nogle dage vil jeg også være hjemme hele dagen.
Vores problem er dog eftermiddagssøvn. Eline er en rigtig morgenpige, er gerne vågen og meget frisk kl.5 eller 6, en sjælden gang kl.4! Hun er ikke til at putte igen, men det er også ok. Jeg har forsøgt at trække puttetiden om aftenen, men kun til stor frustration for mor og datter, fordi hun så bliver så træt og dermed ulykkelig.
Vores dag starter altså tidligt, men så er hun også ude at sove igen kl.7 eller 8, her er hun vældig træt og sover straks i barnevognen og sover gerne mellem 2 og 4 timer. Så er hun vågen igen i et par timer, hvor hun spiser, bliver skiftet og vi er begyndt at tumle meget med hende. Så begynder hun at blive ...
... træt, men vil ikke rigtig sove, tager måske en halv time i barnevognen, vågner og er frisk i en time og så starter vi forfra igen med at forsøg at få hende til at sove...
Hvis hun får en time over middag og en time sidst på eftermiddagen er der ikke de store problemer. Men hvis ikke får vi rigtig "ulvetime" fra 17-19, hvor hun er pylleret og meget grædende. Her efter kan vi uden de store problemer, efter amning ved 19-tiden, putte hende i egen vugge hos os på soveværelset. Det er disse ulvetimer der er rigtig frusterende for os alle.
Hun spiser en gang i løbet af natten, nogle gange to, men hun tager for det meste 6-7 timers søvn først og derefter amning hver anden time, ofte fra kl.2. Det skal siges at hun også ofte vågner fordi hun taber sutten. Så det er ikke meget jeg får sovet fra første gang hun vågner. Jeg har forsøgt at give hende bryst inden vi går i seng, men hun er ikke mulig at vække og lykkes det, skyder det ikke næste måltid!
Hvordan ser du på hendes søvn, er det ok og hvordan kan vi måske gøre eftermiddagene bedre og dermed en roligere aften?
Mit andet spørgsmål er om der findes ørepropper til sådan en lille størrelse. Vi har festival her i byen og vi ville gerne kunne tage hende med derop en tur om eftermiddagen, men jeg synes, at der er meget højt musik og det er vel ikke godt for hendes små ører?
Hilsen Heidi
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Tak for besvarelsen på sidste brev. Det, som du har foreslået i...
2. juli 2025 | Sovevaner | 4 mdr.
Hej Helen, Jeg har en dejlig dreng på 4,5 måned. Han er en stor dreng på 9,9...
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
Viden om børn:
Gulsot nyfødt
Ca. 60% af alle nyfødte får en gullig farve i huden, det kaldes gulsot eller icterus/ikterus. Det opstår ofte, når barnet er 2-3 dage gammelt, og det topper, når barnet er 5 dage.
Gulsot er hos de fleste børn en ufarlig tilstand, som ikke skader barnet, og som ikke kræver behandling. Det opstår, fordi børn fødes med en del ekstra røde blodlegemer. Da barnet lå i livmoderen, var blodlegemerne med til at ilte barnets blod, men efter fødslen har lungerne overtaget denne funktion,...
Kosttilskud - børn
Følgende kosttilskud anbefales til børn:
- D-vitamin tilskud gives til alle børn i alder 0-4 år. Der gives 10 mikrogram dagligt. Børn med mørk hud og/eller børn, som går klædt, så kroppen er tildækket om sommeren skal forsætte med D-vitamin gennem hele barndommen/livet.
- Calcium gives til børn, der har mælkeallergi eller til børn, hvor forældrene ikke ønsker at give deres barn mælkeprodukter. Der gives 500 mg dagligt fra 1 års alderen.
- Jerntilskud...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen,
Tusind tak for dit sidste svar. Jeg viste min mand mit brev, som du foreslog, og han blev helt ked af det da han så det. Det satte en masse samtaler i gang herhjemme, og det hele går meget bedre nu. Vi har delt tingene mere op, så det ikke kun er mig der tager mig af hus + børn, men han også begynder at komme mere på banen. Det er rigtig rart.
Du skal bare have så meget tak. Både for en super brevkasse, men også for dine små puf. :)
Kærlig hilsen
Christine, mor til to