Annonce

Annonce

Svar: Natamning - 6 mdr.


26. februar 2006

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Kære Iben

Din datter har jo aldrig hørt til de største, så derfor kan jeg godt forstå at du kan være bekymret for hende, når hun gylper så meget som hun gør. Jeg mener at vi tidligere har talt om reflux og muligheden for at undersøge dette - det er jo sådan at hvis man konstaterer at barnet har reflux, så kan man nogle gange bahandle det medicinsk.

Men når det er sagt, så lyder det jo også plausibelt at hendes gylperi og maveproblemer skyldes allergien, som I allerede har fået konstateret. Det ses nogle gange at visse fødevarer har en allergen virkning gennem ammemælk, således at barnet godt kan reagere allergisk selvom det bliver ammet. Derfor kan man nogle gange anbefale møde at de så i dette tilfælde er nødt til at fjerne disse fødevarer fra deres kost.

Som du beskriver din datter både idag og tidligere, så lyder det jo som om at hun reagerer mere eller mindre uhensigtsmæssigt på din mælk og derfor ville det umiddelbart være oplagt at prøve med Nutramigen, så hvis du kan få familien i DK til at skaffe det, så prøv.

Dog vil jeg ...


Annonce

... også sige at det da må være muligt at finde et tilsvarende produkt hvor du bor - har du prøvet at forhøre dig på apoteket?

Hvorom al ting er, så synes jeg du skal prøve at skrue ned for amningen om natten. Det vil være fint at amme hende sen aften f.eks. kl 23, men ellers så tilbyde hende vand om natten indtil tidlig morgen kl. 6, hvor hun så kan blive ammet igen. Det giver jo ingen af jer ro, hvis hun ammes, gylper, ammes. gylper og hun har jo - ligeså vel som I andre - brug for en sammenhængende nattesøvn.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Måske er det så også muligt at få hende til at spise lidt mere mad om dagen. Husk at små hyppige måltider er bedre end få og store, så det er langt bedre at hun spiser ½ dl og holder den i sig, end spiser 1 dl og gylper det op igen.

Hendes søvnbehov i forhold til alder vil være ca. 2 lure i løbet af dagen, sammelagt mellem 3-4 timer. Om natten sove 10-11 timer dog afbrudt at den sene og tidlige amning/flaske/kop.

Håber I finder en god læsing med mælken, så der kommer mere ro på for jer alle. Fortsat held og lykke med dem begge:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

16. juni 2025 | Amning | 2 mdr.

Kan jeg reetablere amning?

Kære Helen, Tak for dine svar på vores seneste beskeder. Vores pige har...

Læs hele brevet og Helens svar


15. maj 2025 | Amning | 1 mdr.

Fortvivlet situation

Hej Helen, Vi vil gerne spørge generelt/åbent ind til den situation vi står...

Læs hele brevet og Helens svar


16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.

Bider under amning - 6 mdr.

Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....

Læs hele brevet og Helens svar


24. februar 2025 | Amning | 11 mdr.

Ammestop - 11 måneder

Hej Helen Min søn har nu faktisk hele sin levetid været vågen plus 10 gange...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Krydderurter

På persille, purløg og andre krydderurter og bladgrøntsager som f.eks. spinat og salat, kan der være jord og dermed jordbakterier - selv efter grundig vask. Bakterierne kan vokse, hvis maden gemmes eller ved genopvarmning, og de kan medvirke til dannelse af nitrit. Nitrit kan reagere med blodets hæmoglobin, så det ikke kan transportere ilt rundt i barnets krop.

"Grønt drys"på varm mad må derfor ikke gives til spædbørn og småbørn. Friske krydderurter og bladgrøntsager må dog...

Læs mere i Babylex

Feber

Børns temperatur kan stige pludseligt. Dette skyldes, at deres evne til at kunne regulere temperatur ikke er fuldt udviklet. Den normale temperatur ligger mellem 36,5 og 37,5 grader celsius. Det er normalt, at temperaturen er ½ grad højere om aftenen end om morgenen.

Når temperaturen stiger, og der er tale om feber, vil barnet fryse, være koldt og blegt. Når feberen har fundet sit leje, bliver barnet derimod varmt og får blussende røde kinder. Et barn der har feber, skal have...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens babydagbog som er en praktisk og lækker kalender smækfyldt med konkret information og gode idéer.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dine svar, der altid er en STOR hjælp.

Tak fordi du er der, det er dejligt at kunne skrive til dig!

Fra Karina, mor til dreng på 5 mdr.


Annonce