Svar: Drikke af kop og sidde
Kære Gigi
Det er dejligt at det går så godt med amningen og dine tanker omkring skemad lyder rigtig fint.
Hvorvidt du skal introducere en sutteflaske for din dreng, afhænger meget af, hvad du ellers tænker omkring amning. Der går naturligt lidt tid før din dreng når op på at spise så stor en mængde at det kan gøre det ud for et ammemåltid, derfor vil det være naturligt at du fortsat ammer selvom du giver skemad.
Samtidig med skemaden, og det vil sige allerede nu, kan du godt begynde at give din dreng mælk (modermælk eller erstatning) eller vand. Gerne af et snapseglas, da det kan være lettere at lære at drikke af dette. Øvelse gør mester og efterhånden vil han lære at drikke mere og mere af et lille glas, amningen skrues ned og stille og roligt vil skemaden og indtaget på glas kunne gøre det ud for et ammemåltid.
Hvis det er sådan du tænker, så er der således ikke grund til at introducere en flaske. Du kan amme længe og sikre hans mælkebehov med din egen mælk og omkring 9 mdr´s alderen kan du f.eks. amme morgen og aften og din dreng vil kunne få mælk på anden vis i løbet af dagen, altså uden flaske.
Hvis du tænker at du ikke ønsker at bibeholde amningen og dermed ønsker ...
... at stoppe denne, så vil det være hensigtsmæssigt at du giver flaske. Han er endnu så lille at mælken udgør størstedelen af hans indtag og derfor vil han ikke kunne tage sit behov uden at få en flaske.
Med hensyn til at sidde, så kan de fleste børn klare at sidde i høj stol fra 6 mdr´s alderen. Du kan se at han måske falder lidt forover, eller til siden, når han har siddet lidt, og så skal han på gulvet igen og han kan ikke klare at sidde mere.
Læg mærke til hans ryg, som skal være rank. Det er normalt ikke at kunne sidde selv frit på gulvet, med den alder han har, men netop ved at være på gulvet og trille omkring som du beskriver, træner han sine rygmuskler og det lyder rigtig godt.
Det bedste du kan gøre er således det du allerede gør: Lade ham være så meget på gulvet som muligt.
Sidde selv frit i en klapvogn kan han ikke endnu, men i de fleste barnevogne, kan man få en lille rygstøtte, som ikke er helt lodret, men hvor barnet ligger lidt skråt og dermed lidt løftet, så det kan kigge ud. Det vil være okay at bruge denne.
Først når din dreng begynder at sidde mere af sig selv, kan han sidde rigtig op.
Håber dette hjælper dig lidt videre. Fortsat held og lykke med ham:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
25. april 2025 | Udvikling | 5 år, 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en pige der skal starte i skole i år. Hun er født i...
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
Viden om børn:
Slik
Vær altid opmærksom på hvad I selv spiser. Barnet lærer af at se på jer og det I gør. Jeres vaner omkring slik, vil således smitte af på jeres barn.
Nogle tilbyder kun slik til festlige lejligheder, andre har en fast ugentlig slikdag. Der er ingen grund til at tilbyde jeres barn slik hver dag.
Babyer har heller ikke behov for slik og interesserer sig måske ligeså gerne for et sundere alternativ, som en brødskorpe eller et dejligt frisk bær.
Ifølge...
Klip i mellemkødet (Episiotomi)
I forbindelse med en fødsel kan det være nødvendigt at klippe kvinden i mellemkødet så barnet bedre kan komme ud. Dette kaldes en episiotomi og jordemoderen klipper i det stykke der er mellem skeden og endetarmsåbningen. Man kan også briste spontant.
Uanset om man brister eller bliver klippet, så vil man blive syet sammen, for at såret gror rigtig sammen igen.
Det er altid vigtigt at skylle såret efter hvert toiletbesøg den første tid efter fødslen, for at undgå...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tusind tak for dine tidligere svar som er virkelig brugbare.
Jeg er glad for din tilgang til barnet. Synes det kan virke meget frustrerende at der stilles store krav til de små og at der er en holdning til at man bare skal tage "kampen" med dem og dermed have sig et ulykkeligt barn. Så hvor er jeg glad for at have dig!
Med venlig hilsen
Pernille, mor til dreng på 6 måneder