Brev:
Madvaner hos 3-årig dreng
Kære Helen,
Det er første gang, jeg skriver til dig, og der kommer formentlig flere breve fra os :)
Det lige nu mest presserende spørgsmål, vi har, handler om mad.
Vi har en dreng, J., som bliver 3 år i august. Han har altid været småt spisende, og ikke så interesseret i mad. Han er viljefast (hvad de fleste vel er i den alder, og han har nok altid været det), så vi har ikke følt, at vi havde mange handlemuligheder. Han har heller aldrig virket som et sultent barn. Han kan gå længe uden at ville spise. Så vi har været glade når han spiste, og har i mange henseender givet ham noget, han ville have. Indenfor rimelighedens grænser selvfølgelig.
Vi/jeg må også se indad og indrømme, at vi har haft svært ved at overskue at præsentere ham for en masse forskelligt, og når vi så har givet ham dét han ville have, har vi nok ikke udfordret ham nok. Vores fokus har ofte været på, at han skulle have noget indenbords.
Her kommer nogle nedslag til beskrivelse af situationen:
- Madindtaget går op og ned i perioder. Lige nu er vi i en periode, hvor han ikke spiser så meget, og skraber mosen af havregrøden om morgenen, og siger, at han er færdig.
- Han vil også rigtig gerne ned at lege igen, og det fornemmer vi er det, der ...
... trækker i den anden ende. Når vi siger, han skal blive siddende, bliver han rasende/ked af det.
- Det er ikke så nemt at få ham til at smage nye ting.
- Vi har ikke haft held med at "lære" ham at spise rugbrød. Han kan gøre det i vuggestuen engang i mellem, men herhjemme nægter han.
- Kendetegnende for ham er, at han vælger én ting på bordet. Til aftensmad f.eks. frikadeller. Og så vil han kun have det. Han spiser oftest kødet eller brød/ris/pomfritter. Pasta er han ikke vild med. Og han spiser sjældent grøntsager.
- Han elsker lasagne :) men ellers er "blandede" retter efterhånden svære at servere, fordi han ikke kan afkode, hvad det er (fornemmer jeg).
- Ellers synes jeg ikke vi har så meget "safety food".
Vi har brug for nogle råd til at give ham en positiv oplevelse af mad, og hjælpe ham til noget madmod. Og råd til, hvordan vi skal agere. Min mand bliver frustreret, når J. ikke vil spise, men jo mere vi kræver, at han skal spise, jo mere nægter han.
Jeg har mest lyst til at give helt slip og ikke kræve noget som helst af ham, men det er måske at gå for meget i den anden grøft.
Jeg håber, min beskrivelse kan give dig en fornemmelse af situationen.
På forhånd tak for hjælpen :)
Mange hilsner
Anne
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
19. juli 2025 | Opdragelse | 2 år, 5 mdr.
Kære Helen Jeg har brug for et godt råd til, hvordan vi forbereder vores...
4. juli 2025 | Renlighed | 2 år, 5 mdr.
Kære Helen Min datter er 2 år og 5 måneder, og det er nu på tide hun smider...
17. juni 2025 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Kære Helen Der har nu været en lang periode hvor min datter på 3 år og søn...
5. juni 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.
Hej Helen Tak for dit sidste svar angående min datter, som er meget afhængig...
9. maj 2025 | Sovevaner | 3 år, 2 mdr.
Hej Helen Endnu et spørgsmål angående min datter på 3 år. Min datter...
Viden om børn:
Arp
Arp er betegnelsen for nogle gulbrune skæl, som mange børn får i hovedbunden, på panden eller i øjenbrynene. Det er døde hudceller som bliver afstødt. Det smitter ikke og det har intet med hygiejne at gøre.
Arp i hovedbunden kan fjernes ved hjælp af en lusekam. Du kan med fordel massere lidt uparfumeret babyolie ind i barnets hovedbund. En let massage stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket er godt både for forebyggelse og helbredelse af arp.
Evt. arp...
Legetøj til baby og børn
Barnet har bedst af det nære samspil, der er mellem barnet og forældrene. Men i takt med at barnet bliver større og begynder at forholde sig lidt mere til verden omkring sig, vil det være godt, at der er legetøj, som barnet kan kigge på og undersøge.
Når barnet begynder at gribe, skal legetøjet passe til barnets lille hånd, og det er vigtigt, at legetøjet også egner sig til at komme i munden. Tingene skal være solide og uden skarpe kanter og spidser. Brug så vidt muligt legetøj,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.