Brev:
Problemer med rytme og dagslure
Kære Helen
Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme.
Jeg hjemmepasser ham til han er 2 år, han ammer stadig og spiser selvfølgelig rigtigt mad. Dog er der sket noget i den retning også den sidste måneds tid - han spiser mindre og mindre og ammer mere og mere. Aner ikke hvorfor. Han var så god til at spise alt han fik serveret, men nu er det ikke meget han gider. Men det må være et andet brev.
Vi har i lang tid haft sengetid fra ca. 19.30-6.30. Selve nætterne har været det samme problem i over et halvt år - han vågner mange gange om natten og vil til brystet. Han kan også kun falde i søvn om aftenen ved brystet. Det er én ting, som jeg måske også burde skrive et andet brev om. Ved godt det selvfølgelig har betydning for hans søvn generelt, men der har ingen ændringer været i nattesøvnen. Om dagen har han virket frisk og glad, så det er nok mest min nattesøvn det ødelægger.
Om dagen har han i 4-5 mdr sovet to lure i klapvognen på sammenlagt 1,5-3 timer. Den sidste måneds tid har han nogle gange taget én lang lur på næsten to timer om formiddagen (fx. 9.30-11.30), og så har han ikke kunnet sove om eftermiddagen. Men har været vågen indtil ca. 19 alligevel. Dog lidt hyper om aftenen. Så jeg har ...
... tænkt, at han nok snart er klar til at sove kun én lur, og at den så skal rykkes til lidt senere.
Problemet er, at han helt tydeligt er træt ved 9.30-10.00-tiden, men prøver at skubbe tiden en smule hver dag. Dog sover han nu ofte kortere lure og kan stadig ikke sove om eftermiddagen. Nu har han i flere dage i træk kun sovet 45 min om formiddagen, hvilket så burde betyde, at han godt kunne sove igen ved 14-tiden. Men det kan han ikke, så jeg må tage ham op. Og når vi så når 16.30-17-tiden er han helt smadret og falder i søvn ved brystet. Hvis jeg vækker ham, græder han som hvis man vækker et barn midt om natten. Den ene dag lagde vi ham bare ind i sengen, da han sov kl. 17.00, men så vågnede han kl. 19.30, og var helt frisk igen. Så var han vågen til kl. 23.00, og sov så egentlig fint til kl. 7.00 igen. Men så skete det samme dagen efter.
Aner ikke hvad jeg skal gøre. Kan godt forsøge at rykke luren om formiddagen, men der er ingen garantier for, hvor længe han sover. På det sidste er det et sted mellem 45-75 min. Og hvis jeg rykker luren for længe, går det også nogle gange i kage, og så tager jeg ham op og prøver igen ved 12-tiden. Det virkede én dag. Men han sov stadig kun en time.
Hvad skal vi gøre?
Med venlig hilsen
En mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Pas godt på babynumsen i sommervarmen
Varme sommerdage er dejlige, men de kan hurtigt genere de små babynumser. Varme, fugt og friktion er desværre en sikker opskrift på en rød og irriteret hud under bleen.
For at bevare en normal og sund hud i bleområdet, er det vigtigt at tænke daglig forebyggelse ved bleskift. ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
17. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Kære Helen Beklager at jeg skriver igen, men du giver så utrolig gode og...
8. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Indkøring i dagpleje - 15 mdr.
Kære Helen Min søn på 15 måneder er for en uge siden startet i dagpleje....
5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.
Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...
18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.
Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad
Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...
9. juni 2025 | Opdragelse | 16 mdr.
Kære Helen Min mand har fået nyt job og skal arbejde på turnus (14 dage ude...
Viden om børn:
Omega-3 og amning
Omega-3 fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.
Omega-3 er meget vigtigt for udviklingen af spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen og de kognitive færdigheder (indlæringsevne og hukommelse) og undersøgelser viser at indtag af fisk og omega-3 tilførelsen til barnet via modermælken har stor betydning helt op til barnets 2 års alder.
Et for lavt indtag af fisk og dermed omega-3 fedtsyrer er også sat i forbindelse med forringet finmotorik og...
Moderkagebiopsi, moderkageprøve
En moderkagebiopsi kaldes også for Chorion Villus Samling eller CVS. Moderkageprøven laves for at undersøge for kromosomsygdomme og visse arvelige sygdomme hos fosteret.
Moderkageprøve laves, når du er mellem 11. og 16. graviditetsuge. Prøven laves normalt ved, at der stikkes en tynd kanyle ind gennem maveskindet. Det føles ofte som at få taget en blodprøve, men kanylen bevæges ofte lidt frem og tilbage, fordi man derved kan få taget en lille bid af moderkagen ud. Man scanner før...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.