Annonce

Annonce

Brev:

Hjælp til putning - 13 mdr.


20. maj 2025

Kategori:
Alder:
13 mdr.

Hjælp til putning - 13 mdr.

Kære Helen

Vores lille dreng er nu blevet 13 måneder og vågner kun 0-2 gange i løbet af natten, men sover oftest igennem fra kl. 19-06 i sin egen seng. Vi bruger op-ned-metoden nu. Derudover får han en halv times Power Nap om formiddagen og ca. to timers lur i dagplejen. Alt sammen fint.

Vores problem er kort sagt, at når Matteo skal puttes, så tager det 5-15 minutter, når far gør det, men når mor gør det, bliver han ved med at rejse sig op i sengen, vil lege, vil op og vil generelt ikke give sig hen til søvnen.

Vores putteritual: børste tænder i stuen, nattøj på, læser godnathistorie i soveværelset med billedbog, kysser ham godnat og lægger ham med sin dyne over sig og en lille melodi kørende og aer/klapper ham blidt på ryggen, til han falder i søvn, mens vi synger den samme sang hver aften.

Det er skiftevis far og mor, der gør tingene, der leder op til putningen, men mest mor.

Når far putter, bliver han liggende i sengen og falder stille og roligt i ...


Annonce

... søvn.

Når mor putter lader det til, at energien er endeløs, der er stor modstand og slet ikke samme accept af, at det er sovetid. Hvis mor fortsætter, bliver Matteo meget ked af det til sidst, og far må tage over. Efter far tager over, falder han så i søvn på kort tid.

Det vi har brug for hjælp til er hvordan mor også kan putte ligeså nemt og gnidningsfrit som far?

Det er i praksis nu mest far, der putter. Vi har forsøgt at være i soveværelset sammen, når Matteo skal sove, men det samme gælder som beskrevet, når mor og far putter. Når mor “giver op”, tager far over, og Matteo falder i søvn med det samme.

Vi arbejder lige meget og er derfor også lige meget sammen med Matteo. Vi tænker derfor, at det ikke har noget med et særligt afsavn at gøre. Vi tænker derimod, at det kan skyldes, at far var primær på op-ned-metoden i starten med flest succeser. Mor har formået at putte Matteo med op-ned, men der er langt mellem snapsene.

Med venlig hilsen
Matteos forældre

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gråd går lige i hjertet – og helt ind i nervesystemet

Alle forældre kender det. Den hjerteskærende babygråd, der ikke bare larmer i ørene, men også føles fysisk i hele kroppen. Gråd er babyers eneste måde at kommunikere på, og et par timers gråd om dagen er helt normalt. Men det gør det ikke nemmere at stå i. Især ikke, når man har prøvet alt – ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

8. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.

Indkøring i dagpleje - 15 mdr.

Kære Helen Min søn på 15 måneder er for en uge siden startet i dagpleje....

Læs hele brevet og Helens svar


5. juli 2025 | Opdragelse | 15 mdr.

Slår hundene

Hej Helen Jeg har et helt konkret problem herhjemme lige nu, og det er at...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2025 | Opdragelse | 13 mdr.

Vil ikke spise (selv), sidde i højstol eller i bad

Kære Helen, Vi har lidt forskellige udfordringer som vi har forsøgt at...

Læs hele brevet og Helens svar


23. maj 2025 | Sovevaner | 15 mdr.

Problemer med rytme og dagslure

Kære Helen Vores søn på snart 16 mdr er landet i en meget dårlig søvnrytme....

Læs hele brevet og Helens svar


22. april 2025 | Sovevaner | 14 mdr.

Nu 14 måneder og i seng på anden måde - del III

Hej Helen, Det er ikke lykkedes for os.. i to aftener fald han i søvn...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Jordemoder

En jordemoder er uddannet til at hjælpe gravide, fødende og nye familier. Når du bliver gravid, så skal du i første omgang kontakte din læge. Lægen vil herefter automatisk sørge for at give besked til dit fødested, og dermed en jordemoder, som så vil indkalde dig til undersøgelse.

Som gravid er du, så vidt det er muligt, tilknyttet een jordemoder i hele graviditetsforløbet. Du (og din partner) vil blive kaldt til samtale og undersøgelser løbende gennem hele graviditeten, og I...

Læs mere i Babylex

Epiduralblokade ved fødsel

En epiduralblokade bruges til fødende kvinder, når man ønsker at smertelindre dem fuldstændig under f.eks. udvidelsesfasen, hvorefter man så kan trappe bedøvelsen ned, og den fødende kan presse sit barn ud. Det kaldes også en rygmarvsbedøvelse.

Man har på danske fødesteder idag mulighed for at få en "walking epidual", hvor den fødende har mulighed for at bevæge sig lidt mere. Den tager toppen af smerterne, men er ikke så kraftigt bedøvende, som en egentlig epiduralblokade er.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og mad. Bogen er propfyldt med tips, opskrifter og praktiske dagsplaner!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit råd om uld til min søn, det var nok det bedste råd jeg nogensinde har fået :) Der blev godt nok kigget mærkeligt på mig, da jeg begyndte at lede efter uld i butikkerne, så det måtte hentes hjem fra Danmark til sidst.

Hilsen mor fra udlandet


Annonce