Brev:
Hvordan får jeg min datter til at hjælpe til
Hej Helen
Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at min datter begyndte at hjælpe med små overkommelige opgaver derhjemme.
Jeg vil rigtig gerne vise hende, at vi hjælper hinanden og er en del af et fællesskab. Jeg synes det er rigtig sundt og en god del af opdragelsen, og jeg kunne godt tænke mig at give hende følelsen af at være en vigtig brik der hjælper med noget betydningsfuldt.
Jeg har længe forsøgt at motivere hende til at hjælpe mig med at dække bord, rydde op osv, men hun har ingen som helst interesse i det og siger bare nej til at hjælpe. Jeg prøver at gøre det sjovt ved f.eks. at synge sang om gravkoen der graver bolde op i bold bassinet, men hun kan slet ikke se meningen med det. Jeg synes derfor, at vi er kommet ind i en lidt dum vane, hvor ...
... jeg gør alt og servicen er på højeste plan. Det gælder også sådan noget som at få tøj på osv.
Jeg roser hende meget, når hun endelig bærer sin tallerken over på bordet efter aftensmad f.eks. Giver High five og fortæller, hvor dejligt det er at hun hjælper. Jeg forsøger at forklare, at vi skal hjælpe hinanden, men hun har virkelig ikke den mindste motivation til det.
Hvordan får jeg hende i gang med små simple opgaver? Kan jeg stille krav til hende om at hun eksempelvis selv skal bære sin tallerken fra bordet, og hvad gør jeg når hun nægter?
Jeg synes virkelig det er svært, hvordan jeg finder balancen. Hun skal jo ikke føle det som en sur pligt, men jeg har som sagt prøvet rigtig længe at opmuntre hende uden nogen form for succes.
Med venlig hilsen
mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.
Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...
16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....
10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.
Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....
28. marts 2025 | Opdragelse | 3 år
Børnehave og meget bestemt 3-årig
Kære Helen Jeg har skrevet før om vores familie, og er nu vendt tilbage til...
2. marts 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen. Vi har store problemer med sutten har hjemme og håber du kan...
Viden om børn:
Bleer
Det må anbefales at bruge engangsbleer, da dette er både nemt og rart for mor og barn. Bleerne bliver bedre og bedre kvalitet og det er muligt at købe svanemærkede bleer, så man både skåner barn og miljø. Det er normalt ikke mere miljøbelastende at bruge engangsbleer, end stofbleer der skal vaskes, koges og tumbles.
Dit barn skal i starten skiftes 6-10 gange i døgnet og barnet vil ofte bruge ble til det er 2 ½ - 3 år gammelt. Efter 3 års alderen bruger mange stadig ble om...
Pudendusblokade ved fødsel
Pudendusblokade er en bedøvelse af skeden og mellemkødet, som kan gives til kvinder, der er i fødsel.
Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden, og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse, man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.
Pudendusblokaden er for de fleste lidt ubehagelig at få lagt, og den kan dæmpe presseveerne, så man som kvinde ikke kan...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.