Brev:
Virker konstant sulten
Kære Helen.
Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan gøre min datter mere mæt? Jeg synes ikke, at hun bliver mæt, selvom jeg prøver at give hende mad nok, så spiser hun det ofte ikke op. Når vi har spist frokost eller aftensmad, så går der ofte kun et par timer, og så er hun sulten igen.
Hun er flaskebarn, og jeg har tænkt på, om det er derfor, at hun er så svær at mætte? Hun får stadig ca. 6-7 flasker i døgnet, her spiser hun heller ikke store flasker, ofte får hun ca. 150 ml i hver flaske, og det er ikke altid, at hun spiser op. Derudover får hun forskellige slags grøntsagsmos og grød. Jeg forsøger at tilbyde hende mad, som vi også selv spiser, men det er ofte stadig svært for hende at spise det med mindre jeg ...
... blender det til hende. Når jeg mader hende, så spiser hun ofte okay til at begynde med, men så mister hun interessen og lukker munden, og så bliver det ligesom ikke til mere. Og så er det, at hun ofte hurtigt bliver sulten igen?!
Jeg tænker, at hvis hun kunne spise mere, så ville hun måske også sove bedre - for det er så næste problem vi har. Jeg synes, at hun sover meget uroligt, og det er også derfor, at hun stadig får flaske om natten. Men burde hun ikke kunne sove igennem nu?
Jeg tror mit spørgsmål er, hvordan får jeg hende til at spise mere, så hun bliver mere mæt og kan sove bedre?
Hun mangler ikke noget. Hun er 7 måneder, vejer knap 9 kg og måler ca. 70 cm.
Jeg håber, at du kan hjælpe:)
På forhånd tak for svar!
Hilsen mig
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
7. maj 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Har vi sprunget seperationsangsten over?
Kære Helen. Kort efter fødslen blev vores datter lagt hos far for at få...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
Viden om børn:
Mælkedranker
Nogle børn drikker så meget mælk, at det tager pladsen op for den egentlige mad. Disse børn kalder man for mælkedrankere.
De første 6 måneder vil det lille barn naturligt leve af mælk, men i takt med at barnet bliver ældre, begynder at spise mere og mere rigtig mad, så er det vigtigt, at mængden af mælk skrues gradvist ned. Hvis barnet gennem for lang tid lever mest af mælk, vil barnet kunne komme til at mangle vigtige næringstoffer - som naturligt indtages via en almindelig sund...
Ekstra væske baby
Børn, der får flaske, kan i visse perioder have behov for at få ekstra væske. Det kan være ved sygdom med feber, eller i særligt varme sommerperioder.
Nogle gange vil barnet vise behov for en ekstra flaske mælk, og det er helt fint. Børn der får flaske skal have lov til at selvregulere deres behov. Men andre gange vil det være fint at tilbyde væsken som vand. De første 4 mdr. skal vandet koges. Derefter kan barnet få vand fra hanen, med mindre man har privat vandboring.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...